Prašina i blato u Željezničkoj ulici u Vidovcima ostaju zapisani u prošlosti: Stanovnici dobivaju i novu LED rasvjetu /FOTO/

Autor: DK

Nema više prašini niti blata, prvi sloj asfalta je postavljen, tijekom dana će biti i onaj završni i time su radovi u Željezničkoj ulici u Vidovcima gotovi. Postavit će se i nova LED rasvjeta za što su također odrađeni pripremni radovi tako da će ta ulica zasjati u onom punom sjaju o kojem su sanjale brojne generacije, a dočekale sadašnje.

Povodom završetka radova u Željezničkoj ulici, još uvijek, gradilište u tom dijelu obišao je požeški gradonačelnik Darko Puljašić. Vrijednost izvršenih radova je 975 tisuća kuna, a izvođač je zajednica ponuditelja požeških tvrtki Ceste Požega d.o.o. i Promet građenje d.o.o.

-Predviđena je izgradnja kolno-pješačke površine u dužini od 246 metara, širine 5,5 metara s betonskim rubnjacima. Tu je i sustav zatvorene oborinske odvodnje po cijeloj dužini zahvata, u dužini od 362 metra. Želim naglasiti i kako će maksimalna dozvoljena brzina prometovanja ovom ulicom biti 30 km/h. Bit će postavljena i nova LED rasvjeta na postojeće stupce gdje je HEP odradio rekonstrukciju mreže i doista će to biti potpuno uređena ulica kakvu su stanovnici dugo čekali i kakvu zaslužuju – rekao je gradonačelnik Puljašić dodajući kako se ide dalje s infrastrukturnim radovima na području grada Požege

-Nastavljamo radove u prstenu Požege i nadam se da će naši sugrađani prepoznati taj sustavni rad na svim onim prostorima koji su dugi niz godina bili zapušteni i zapostavljeni – dodao je gradonačelnik u napomenu kako su sljedeći radovi planirani u Ulici Janka Matka.

Foto: D. Mirković

Više iz kategorije