Prašina i blato u Livadskoj ulici u Eminovcima odlaze u ropotarnicu povijesti /FOTO/

Autor: DK

Jesen je tu, približava se kraj kalendarske godine, pogodno je vrijeme za dovršetak infrastrukturnih radova. Pisali smo o tome da ne nedostaje infrastrukturnih radova na području općine Jakšić i to na više lokacija, a kako ističe načelnik općine Jakšić, ravnomjerno se ulaže u sva naselja, od Rajsavca do Jakšića pa sve do Eminovaca i drugih naselja.

Ovih su dana završeni pripremni radovi za asfaltiranje Livadske ulice u Eminovcima. Od danas će ta ulica imati sasvim novi izgled jer su postavljeni i oni zadnji metri asfaltnog sloja. Za tamošnje mještane u toj ulici prašina i blato odlaze u ropotarnicu povijesti. Ne kriju zadovoljstvo stanovnici te ulice posebice oporbeni vijećnik u općini Jakšić Vladimir Derma koji ima klesarsku radnu u toj ulici.  

-Obećali smo i ispunjavamo obećanje. Kao što vidite asfaltiranje je u završnoj fazi, ovdje ove Livadske ulice. Infrastrukturnim radovima na području općine Jašić nije kraj u ovoj godini. Puno toga ovisi o vremenu i radit ćemo prema planiranim aktivnostima na našem području. Ovdje se asfaltira 230 metara ulice, širine kolnika 5,5 metara s rubnjacima što za mještane ove ulice puno znači. Vrijednost investicije je 228 tisuća kuna. Naše je nastojanje da svaka ulica na području općine Jakšić bude asfaltirana. Puno toga ne ovisi o nama, problemi se javljaju različiti, a posebice oni kad su u pitanju vlasnički odnosi – ističe načelnik Kovačević dodajući kako se radovi financiraju sredstvima proračuna.

-Niskogradnja Jurčak odnosno njen direktor obećao je kako će radovi biti gotovi do kraja mjeseca, a evo vidite oni su gotovi daleko ranije od planiranog i ugovorenog roka – dodaje načelnik općine Jakšić Ivica Kovačević

Za iduću godinu, kako je najavio, u pripremi je dokumentacija za asfaltiranje nastavka Zrinsko-Frankopansku i Stjepana Radića u Eminovcima te odvojak Kralja Zvonimira u Jakšiću.

U planu je još da se neke asfaltirane ulice saniraju i presvuku novim slojem. Prvenstveno je riječ je o Ulici Alojzija Stepinca u Jakšiću u duljini oko 750 metara, širine 5 metara što će također biti značajna investicija.

Foto: D. Krstanović

Više iz kategorije