Poznati vinski znalci predložili dva vrhunska vina kutjevačkog vinogorja kao poklone za blagdane

Autor: Jelenko Topić

Pred nama je Božić, te uskoro Nova godina. Vremena za pronalazak poklona imate još jako malo, a još uvijek nemate ideju što biste kupili svojim najdražima, prijateljima ili poslovnim partnerima? Jedna od ideja je svakako boca vrhunskog vina, koju mnogi vole naći ispod bora. Trebate odlučiti hoćete li crno, bijelo, pjenušavo ili neko drugo, a tu je i cijeli niz vinarija i etiketa o kojima je malo tko dovoljno informiran. U tom lijepom izboru našla su se sasvim zasluženo dva vina iz Zlatne doline!

Jedan od najčitanijih hrvatskih portala je u pomoć pozvali troje vrhunskih stručnjaka, iz nekih od renomiranih domaćih ugostiteljskih kuća, koji su za odabrali pet prijedloga vina za koja jamče, i ukratko ih predstavili.

Prva među njima Daniela Kramarić, sommelierka zagrebačkog Plavog podruma  nije predložila niti jedno vino s područja panonske regije.

Nadalje Branimir Vukšić, sommelier objekta Pelegrini u Šibeniku također nije predložio za ovu namjenu niti jedno vino s područja Slavonije, Baranje i Srijema.

No, to nije slučaj sa stavom Stjepana Okuna, maître d’ Zinfandel’s, iz hotela Esplanade u zagrebu. On je predložio Enjingi Venje crno, barique rod 2016. godina. Tvrdi da je to vrhunsko suho vino dobiveno od ponajboljeg grožđa odabranih bobica kasne berbe nekoliko sorti grožđa: zweigelta, crnog pinota, frankovke i cabernet sauvignona. Pečena patka prelivena umakom od citrusa i aromatičnih začina savršeno će se sljubiti uz ovo kompleksno, harmonično vino. Okvirna cijena mu je 109 kuna za butelju.

Isti stručnjak je još predložio za blagdane vino Kutjeva dd De Gotho Graševina, urod 2018. godina.

On ocjenjuje da je graševina je najzastupljenija hrvatska sorta, a De Gotho iz vinarije Kutjevo, u velikoj konkurenciji, osvojila je višestruke međunarodne nagrade poradi svoje izvanredne zlatnožute boje te prepoznatljivih sortnih aroma. Savršena kapljica uz slatkovodnu ribu. Okvirna cijena butelje tog vina iznosi 79 kuna.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88