Poznati sudionici „Zlatnog glasa zlatne doline 2016.“ 

Autor: D.K.

Zlatni glas zlatne doline 2015. ilustracijaKAPTOL – Jedan od naših najstarijih tamburaških festivala „Zlatni glas zlatne doline“ koji se u Požeškoj kotlini održava više od 40 godina i na kojemu su prve glazbene korake učinile Vesna Pisarović, Ivana Kindl, te brojni tamburaški sastavi među kojima su Od srca do srca, Arteški bunar, Evergreen, Šil dil daj i drugi, donijet će ove godine 20 novih pjesama, a stilski će biti pokriveni svi glazbeni pravci počevši od tradicionala pa do narodnog i pop stila.

Novost je što će ove godine biti poboljšana cjelokupna produkcija festivala jer će snimku emitirati CMC i više lokalnih televizija kontinentalne Hrvatske. Portal pozega.eu je i ove godine medijski pokrovitelj festivala.

I ove godine festivalske pjesme napisali su mnogi poznati autori kao što su Vladimir Smiljanić, Ivica Plivelić, Štefanija Soldan, Đurđa Habel, Alen Mozer, Slađan Poljak, Dario Balekić, Robert Vojvodić, Davor Magušić, Rajko Stilinović i drugi.

Među izvođačima je dosta poznatih imena tamburaške glazbe kao što su Željko Witovsky, Žeteoci, Slađan Poljak, Žute dunje i drugi, a festival svake godine daje priliku mladim solistima i sastavima s područja kontinentalne Hrvatske pa ove godine nastupaju solistice iz Zagreba, solisti iz Slatine i Našica, te sastavi iz Zagreba, Davora, Nove Gradiške, Lipovca, Osijeka, Đurđenovca i drugih mjesta (Sokak bez imena, Nemoj nikom reći, Lengeri, Zlatne strune, OK band, Jocker band, Hrvatice, pjevačka skupina Baće, Carevi duše itd).

U pripremi je festivalski album, a odlukom stručnog suda tijekom izvođenja pjesama dodijelit će se tri nagrade najboljim izvođačima, te glasovima publike također  tri nagrade.

Sve pjesme izvode se uživo u dvorani Društvenog doma u Kaptolu kraj Požege, a soliste će pratiti TS Posegana iz Požege pod ravnanjem Saše Botičkog.

/Foto: Ilustracija, pozega.eu/

Više iz kategorije