Poznati kandidati HDZ-a: Antonija Jozić za županicu, prof. dr.sc. Željko Glavić za gradonačelnika Požege, a Marija Šarić za gradonačelnicu Pleternice!?

Autor: D.K.

Prena sve glasnijim nagađanjima pojavljuju se imena kandidata vladajuće Hrvatske demokratske zajednice za čelne funkcije u Požeško-slavonskoj županiji, te njenim gradovima i općinama. Prema nekim neslužbenim izvorima ne bi trebali biti nikakvih iznenađenja i sve bi trebalo biti usuglašeno na razinama sadašnje vladajuće stranke. Službeno se još ne izlazi s imenima jer nisu usuglašena sva imena kandidata za jednu općinsku jedinicu lokalne samouprave što bi se trebalo ovih dana riješiti.

Kako se najavljivalo aktualna gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić kandidatkinja je za županicu, a u Pleternici na njeno mjesto u političku utrku će Marija Šarić, sadašnja direktorica Poduzetničkog centra Plink u tome gradu. Kandidat za zamjenika gradonačelnice u Pleternici trebao bi biti Domagoj Katić koji tu funkciju i sada uspješno obavlja.

Prof. dr. sc. Željko Glavić, aktualni predsjednik Gradskog vijeća kandidat je za gradonačelnika Požege što je također bilo očekivano, dok su kandidati za gradonačelnike Kutjeva, Lipika i Pakraca trojac koji sada obnaša te dužnosti tj. Josip Budimir, Vinko Kasana i Anamarija Blažević.

Slična je situacija i u ostalim općinama. Sadašnji načelnici općina Brestovac Čaglin, Jakšić i Kaptol Zdravko Mandić, Dalibor Bardač, Ivica Kovačević i Mile Pavičić su kandidati za još jedan mandat na tim funkcijama.

Jedino još nije definiran kandidat HDZ-a za općinu Velika jer nisu u potpunosti usuglašeni dogovori na političkoj razni. Bivši načelnik općine Velika Vlado Boban koji je ostao predsjednik Općinske organizacije HDZ-a imao je želju za svojim kandidatom koji mu na višoj razini, kako doznajemo nije prošao. Među još nekim prijedlozima nisu prihvaćena određena imena, a kako neslužbeno doznajemo za čelno mjesto u općini Velika najizglednija kandidatkinja je Antonija Pavlović, aktualna predsjednica Općinskog vijeća.

Nećemo još dugo trebati čekati da se i službeno potvrde imena kandidata HDZ-a za gradonačelnike i načelnike kao i ime jednog zamjenika gradonačelnika grada Požege te požeško-slavonske županice.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88