POZNATA IMENA KANDIDATA ZA HRVATSKI SABOR: 39 kandidata iz Požeštine na 15 lista

Autor: DK

POŽEGA – Državno izborno povjerenstvo objavilo je kandidacijske liste za parlamentarne izbore koji će se održati 11.rujna. U V. izbornoj jedinici, u kojoj je Požeško-slavonska županija, biti će 15 lista na kojima je istaknuto 36 stranaka i nezavisnih lista koje se pojavljuju da su u koaliciji ili pjedinačne, o čemu smo već pisali https://pozega.eu/politika-slatka-36-politickih-stranaka-nezavisnih-15-lista-v-izbornoj-jedinici-2/.

Što se tiče kandidata s područja Požeštine na listama je 39 kandidata na 15 lista koji ulaze u “borbu” za saborske fotelje.

Dvije liste koje se pojavljuju u V. izbornoj jedinici nemaju svojih kandidata s područja Požeštine i to Pametno i Za grad te Demokratska stranka žena.

Po prvi puta političku snagu na državnoj razini odmjeriti će i pokušati pridobiti što više preferencijalnih glasova, poznatiji lokalni političar Dražen Pekčec iz Požege koji je na 4. mjestu na listi MOST-a.

Najveći broj kandidata s područja Požeštine ima Neovisna lista Dragutina Dukića iz Bučja pokraj Pleternice koji je na 1. mjestu te liste uz kojeg je još njih 7, Damir Begić iz Cerovca koji je na 4. Ružica Janković iz Kutjeva na 6., Robert Marković iz Tominovca na 8., Valentina Puškarić iz Bučja na 10., Željko Vlahović iz Požege na 11. mjestu, Gordana Lukić iz Požege na 12. i Josip Dukić iz Bučja na 13. mjestu.

Kandidat Danijel Stričević iz Požege, je na 8. mjestu, na listi Autohtone – Hrvatske stranka prava A-HSP, dok je njih troje ispred kolaicije HDSSB-a i HKS-a, Josipa Miličević iz Vetova koja je na 4., Vladimir Milković iz Pleternice na 7. i Marija Didović iz Pleternice na 12. mjestu, a Nikola Brekalo iz Požege kao jedini na listi s područja Požeštine biti će na listi Stranke umirovljenika i to na 2. mjestu.

Ispred Bandićeve Stranke rada i solidarnosti, Reformista, Novog vala, HSS – SR i BUZ-a dva su kandidta, Ivica Nikolić iz Kutjeva koji je na 4. i Ivan Vlahović iz Požege koji je na 5. mjestu.

Hrvatsku demokratsku zajednicu zastupat će tri kandidata i na listi biti, na 3. mjestu Franjo Lucić iz Pleternice, na 8. Darko Puljašić iz Požege, a Antonija Jozić iz Gradca na ne manje važnom 13. mjestu.

Kao i na prošlim izborima boje SDP-a u kolaiciji sa HNS-om, HSS-om i HSU-om branit će Zdravko Ronko iz Požege koji je na 1. mjestu dok je na 14. Martina Vlašić iz Požege.

Damir Janeš iz Požege, koji će biti na 4. mjestu i Brigita Lucić iz Zagrađa koja će biti na 9. zastupat će Požežane na listi Živog zida, Promijenimo Hrvatsku i Akciji mladih.

Po prvi puta na ovim prostorima pojavljuje se i Nezavisna lista Stipe Petrine, u koaliciji sa SH, Pokretom Zajedno i ORaH-om na kojoj će listi na prvom mjestu biti Damir Trnačić iz Bzenice, dok će Ema Hiršman iz Požege biti na 7., Matej Vidošević iz Požege je na 10., a Terezija Matokić iz Vetova na 13. mjestu.

Pet je kandidata s područja Požeštine na listi Hrvatskih laburista – Stranke rada, na prvom mjestu Davor Bošnjak iz Kaptola. Željko Matajić iz Velike je na 6., Anđelka Bošnjak iz Kaptola na 8., Krešimir Štefek iz Požege 12., a Sanja Garić iz Pleternice na 14. mjestu.

Pravaši su na dvije različite liste sa koalicijskim partnerima. Četvero će ih braniti listu HSP AS, Desno, HKDU-a dr. Marko Veselica, USP-a i HDS-a, Miroslav Penava iz Požege koji je na 4. mjestu, Mile Barišić iz Tekića na 7. Zrinka Dragičević iz Požege na 10. i Marija Ferhatović iz Požege na 13. mjestu. Listu HSP-a, HČSP-a, ABH-a i OS-a zastupat će Željko Jambrek iz Kutjeva koji je na 5. mjestu, Ivan Rajič iz Gornjih Emovaca na 11. te dr. Dražen Đurović iz Požege koji je na 14. mjestu.

/Foto: Ilustracija, udruga-prsten.hr/

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: