Poziv – Interaktivna on-line radionica za djelatnike sportskih saveza i organizacija „Sportske organizacije i suportivno vodstvo u doba korone“

Autor: D.K.

Sekcija za psihologiju sporta i tjelesnog vježbanja Hrvatskog psihološkog društva organizira besplatnu interaktivnu on-line radionicu pod nazivom „Sportske organizacije i suportivno vodstvo u doba korone“.

Potaknuti situacijom u kojoj se nalazimo zbog epidemije koronavirusa u periodu između 17.-23.12. sportski su psiholozi održali 13 besplatnih on-line radionica za 390 sportskih trenera iz 38 sportova kao i trenera fitnesa i rekreacije na temu „Kako biti trener u doba korone?“.

Tijekom radionica s hrvatskim trenerima primijetili smo zabrinjavajuće stanje na terenu. Oni su frustrirani, anksiozni, zbunjeni, osjećaju se bespomoćno, omalovaženo, zanemareno i bez prave podrške nadležnih saveza i sportskih institucija koje vode sustav hrvatskog sporta. Iznenadilo nas je što poveći broj trenera ozbiljno razmišlja o napuštanju struke, pronalasku drugačijih radnih fokusa i izvora egzistencije, što vidimo dodatnim rizikom za razvoj hrvatskog sporta u budućnosti i dugoročnom negativnom posljedicom ove situacije.

Treneri izvještavaju o negativnim psihološkim simptomima, osjećaju se demotivirano jer velik broj njih nema prave informacije o tome što se događa u njihovim sportovima i što se na višim razinama poduzima s ciljem zaštite sporta, sportaša i sportskih stručnjaka, što je posljedica nedostatka ili nedovoljno kvalitetne vertikalne komunikacije sportskih djelatnika i nadležnih struktura. Smatramo da se ovakva situacija značajno može ublažiti određenom intervencijom, te smo vama – voditeljima i djelatnicima sportskih organizacija, spremni ponuditi stručnu pomoć.

Sigurni smo da ste i vi na svojim radnim mjestima pogođeni trenutnom situacijom i da ste trenutno pod pojačanim stresom, stoga vam ovakav tip edukacije dodatno može pomoći. Kako bismo vam pružili podršku i rješavanju trenutnog stanja pristupili na cjelovit način, a sve s ciljem boljitka hrvatskih sportaša u doba pandemije, djelatnicima sportskih saveza i organizacija nudimo besplatnu interaktivnu on-line radionicu pod stručnim vodstvom licenciranih sportskih psihologa s ciljem osnaživanja, unaprjeđenja vertikalne komunikacije od viših prema nižim strukturama i obrnuto te unaprjeđenja vještina potrebnih za aktivno suočavanje s novonastalom situacijom. Interaktivna radionica održat će se on-line putem Zoom aplikacije u tri termina prema rasporedu u prilogu.

Predviđeno trajanje radionice je 1 sat i 15 minuta. Zbog ograničenog broja mjesta, 30 sudionika po radionici, molimo sve zainteresirane da se za sudjelovanje prijave putem linkova koji se nalaze uz svaki ponuđeni termin radionice najkasnije 2 dana prije termina radionice.

Sve detalje, upute i linkove na Zoom sastanak sudionici će dobiti na mail nakon prijave, prije termina radionice, a po završenoj radionici dobit će i potvrdu o sudjelovanju te materijale. Ukoliko imate bilo kakvih pitanja možete se javiti na mail: sekcija.psihologijasporta.hpd@gmail.com.

Datum i vrijeme / Voditeljice / Link za prijavu na radionicu/ :
1. petak 8.1.2021. u 11:00 sati / Vedrana Radić Brajnov, prof.psih. i Nataša Stefanovski, prof.psih. / https://forms.gle/qADWUtqLTVxkKQht8
2. ponedjeljak 11.1.2021. u 13:00 sati / prof.dr.sc.Renata Barić i Dubravka Martinović, univ.dipl.psih. / https://forms.gle/6ThCxAjbA6tRNNCm7
3. utorak 12.1.2021. u 18:00 sati / Vesna Hude, prof.psih. i Ivana Sadaić, prof.psih. / https://forms.gle/Mvjmyp874eGfKNXp7

Izvor: Požeški športski savez

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek