POZIV GRAĐANIMA ZA DONACIJU RABLJENIH STVARI: „Gladnoj djeci za školski obrok“

Autor: D.K.

U požeškoj Osnovnoj školi Antuna Kanižlića 6. godinu za redom provodi se projekt „Gladnoj djeci za školski obrok“. Projekt se ostvaruje u suradnji s Udrugom Marijini obroci Hrvatska koja je kao takva dio velikog međunarodnog projekta Mary`s meals koji u najsiromašnijim zemljama svijeta, zahvaljujući donacijama i nesebičnoj pomoći brojnih volontera, osiguravaju jedan obrok dnevno izgladnjeloj djeci koja su na rubu najtežeg siromaštva, izgladnjelosti i umiranja. Taj „Marijin obrok“ djeci je najčešće jedini obrok u danu. Jednostavan koncept Marijinih obroka – dati djetetu jedan kvalitetan obrok dnevno na mjestu obrazovanja, u školi – uspješno nastoji ublažiti jedan od najvećih problema današnjice, a to je glad. Mary`s meals trenutačno u svijetu hrane više od 1 250 000 djece.

-Edukativnim projektom „Gladnoj djeci za školski obrok“ nastojimo podići svijest naših učenika, ali i članova njihovih obitelji te svekolikog građanstva grada Požege, o problemima siromaštva i gladi, poučiti ih zahvalnosti, požrtvovnosti, djelatnoj ljubavi i solidarnosti za potrebitije od njih, odgajati ih i obrazovati u skladu s općim kulturnim i civilizacijskim vrijednostima, ljudskim pravima i pravima djece – istakla je Valentina Čurćić, voditeljica Projekta u požeškoj Osnovnoj školi Antuna Kanižlića.

U okviru školskoga projekta volonteri Marijinih obroka Hrvatska, uz pomoć učitelja, učenika i roditelja Škole, organiziraju tradicionalni humanitarni Sajam rabljenih očuvanih stvari u svibnju 2018. u dvorištu Škole.

-Pozivamo građane da nam doniraju stvari koje im nisu potrebne, a koje će nekome dobro doći. Ove godine prikupljamo igračke, igre, knjige, kućanske predmete, nakit. Doniranjem stvari građani čine višestruko dobro: nepotrebne predmete ne bacaju, već poklanjaju i omogućuju sugrađanima da pronađu nešto za sebe i svoje obitelji, a u isto vrijeme pomažu i napuštenoj, siromašnoj i izgladnjeloj djeci jer će donirane stvari posjetitelji sajma moći ponijeti kući u zamjenu za dobrovoljne donacije koje će biti upućene školskoj kuhinji Sackie Town Primary School u Liberiji u kojoj se školuje 244 djece kojoj je to jedini, Marijin obrok u danu – ističe Valentina Čurćić dodajući kako je njihova Škola stalni sponzor toj kuhinji.

-Pozivamo vas da donirate rabljene stvari koje vam više nisu potrebne te tako pomognete i podržite ovu plemenitu akciju Kanižlićeve škole i Marijinih obroka Hrvatska.
Posjetitelji sajma moći će u zamjenu za donaciju ponijeti neki od ponuđenih predmeta, pogledati prigodan dječji program, okrijepiti se u sajamskoj slastičarnici. Posebno bismo istaknuli edukativne likovne, kreativne, plesne radionice koje će se održavati tijekom sajma, a koje su namijenjene svoj djeci i učenicima drugih škola koji će posjetiti sajam. Pozivamo vas da posjetite HUMANITARNI sajam u četvrtak 17.5.2018. od 9.00 do 14.00 sati te pomognete i podržite ovu plemenitu akciju Kanižlićeve škole i Marijinih obroka Hrvatska – zaključila je Valentina Čurćić, voditeljica Projekta.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88