Požežanka kandidatkinja HDZ-a za načelnicu općine na jugu Hrvatske: “Situacija u općini Blato nije dobra i nikad nije bila podjeljenija

Autor: D.K.

Dok se na lokalnim požeško-slavonskim političkim razinama slažu imena kandidata za čelna mjesta u izvršnoj vlasti u nekim je sredinama kao takvo preslagivanje privedeno kraju – obznanjena su imena kandidata koji će biti nositelji lista za izvršne funkcije u županijama, gradovima i općinama. Koji su kandidati HDZ-a za župana, gradonačelnike i načelnike općina još uvijek službeno nije potvrđeno. Nema službenih potvrda kandidata niti predstavljanja kod drugih stranaka i eventualno nezavisnih lista o čemu se u kuloarima smo puno priča.

Na jugu Hrvatske, točnije u općini Blato na Korčuli potrudili su se tamošnji političari HDZ-a da između sebe predlože najboljeg kandidata/kandidatkinju i obznane to ime u javnosti. Iako je prije 10-ak godina doselila u Blato svojim radom se dokazala i nametnula tamošnjim stanovnicima Franciska Jurišić Bačić, Požežanka, koja je živjela u Golobrdcima.

Kako piše sbplus.hr postalo je sasvim ‘normalno’ da u današnje vrijeme mladi odlaze u inozemstvo u nadi da će im život biti bolji, a samim time i financijsko stanje. No, u priči Franciske Jurišić Bačić to nije slučaj. Ona je svoj ‘bolji život’ pronašla na Korčuli, odnosno, u Blatu.

Franciska je rođena 1986. godine u Požegi, a djetinjstvo je provela u Golobrdcima kraj Požege. Nakon završene Opće gimnazije u Požegi upisala je Sveučilište u Zadru te na Odjelu za informacijske znanosti stekla naziv magistra knjižničarstva. Kratko vrijeme nakon završetka studija radila je u školskoj knjižnici Osnovne škole „Dobriše Cesarića” u Požegi, a od 2011. godine zaposlenica je Narodne knjižnice Blato.

Supruga Stipu, koji dolazi iz Blata, upoznala je tijekom studija te zasnivanjem obitelji Blato postaje njezin dom u kojemu živi već više od deset godina.

– Trenutno sam zaposlena u Narodnoj knjižnici Blato na mjestu ravnateljice Knjižnice. No, aktivna sam i u društvenom životu Blata; tajnica sam Ogranka Matice Hrvatske u Blatu, predsjednica Društva ‘Naša djeca’ Blato te sam u Blatu i za Blato organizirala brojna događanja i aktivnosti, sve s ciljem poboljšanja kvalitete života kako u Blatu tako i na otoku Korčuli. – za SBplus kazala je Požežanka Franciska Jurišić Bačić.

Kroz svoj profesionalni rad u Knjižnici organizira brojna događanja za promicanje i poticanje čitanja kod svih dobnih skupina kroz susrete s književnicima, promocije knjiga, tribine i izložbe.

– Jedan od projekata kojim se najviše ponosim je što sam otvorila prvu plažnu knjižnicu na solarno napajanje u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Ovakvih događanja je doista bilo puno, a ljepota mog posla je upravo u raznolikosti, ali i tome što mi omogućuje brojne nove susrete i upoznavanje različitih ljudi. – kazala je Franciska.

Kroz svoj volonterski rad u Društvu ‘Naša djeca’ Blato, čija je i predsjednica, zajedno sa svojim članicama organizirala je Dječje maškare, Uskrsnu potragu za jajima u Gradskom parku, program povodom kraja škole ‘Adio školo’, u ljetnim mjesecima razne igraonice i radionice po blatskim uvalama, aktivnosti povodom Dječjeg tjedna, Međunarodnog dana djevojčica. U mjesecu prosincu Društvo je organiziralo, već tradicionalno ukrašavanje božićnih kolača sa slastičarnicom Moja Nadalina, glazbeni program ‘Radujte se narodi’ u kojemu sudjeluju dječji zborovi i klape s područja Općine Blato kao i nezaobilazan Dječji doček Nove godine.

– Smatram da sam u ovoj fazi života kao ravnateljica Knjižnice došla do najvećeg uspjeha u svojoj karijeri, ali moj najveći uspjeh je skladna obitelj i dvoje prekrasne zdrave djece, Jelena i Jakov. – dodala je Franciska.

Uz sve aktivnosti, postala je i kandidatkinja za načelnicu Općine Blato na lokalnim izborima koji će se održati u svibnju ove godine.

– Situacija u Općini Blato nije dobra, Općina nikad nije bila podjeljenija što je za mene neprihvatljivo. Vjerujem u Blato bez podjela i to su razlozi prihvaćanja kandidature HDZ-a za načelnicu Općine Blato. – pojasnila je za sbplus.hr Franciska.

Ipak, uz sve poslove, ima i slobodno vrijeme koje najradije provodi sa suprugom i djecom. Voli pročitati dobru knjigu, ići u duge šetnje s prijateljicama, a ljeti uživati u kristalno čistom moru blatskih uvala.

– Ovim putem pozivam i Vaše čitatelje da posjete jug Hrvatske, Općinu Blatu i uživaju u njegovoj bogatoj kulturno-povijesnoj baštini te uživaju u našim prirodnim ljepotama, dobroj hrani i još boljim vinima. – za kraj je kazala Franciska Jurišić Bačić.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88