Požežaninu Vinku Račiću druga nagrada, prva i treća u Mikleušu

Autor: Jelenko Topić

DSC_0346 (Small)RUŠEVO – Kinološka udruga Požega bila je na lokaciji pod Dilj gorom pokraj između Migalovaca i Ruševa organizator, a Lovačko društvo „Fazan“ iz Ruševa domaćin zanimljive utakmice pasa glasnog gona na divlju svinju u gateru.Vlasnici s područja Požeško-slavonske, Virovitičko-podravske i Brodsko-posavske županije su doveli više od 20 pasa različitih pasmina kao što su alpski brak jazavčar, slovački kopov, istarski gonič i drugi.

Pobjednik je alpski brak jazavčar „Den“ vlasnika Marija Dušaka iz Mikleueša pokraj Slatine, a pas „Brik“ istog vlasnika i pasmine osvojio je treće mjesto, dok je drugoplasirani njemački oštrodlaki jazavčar „Roki“ vlasnika Vinmka Račića iz Požege.

Danijel Gelenčir, predsjednik Kinološke udruge Požega

Predsjednik Kinološke udruge Požega, koja okuplja više od 40 vlasnika pasa u tom kraju, Danijel Gelenčir istakao je zahvalnost lovcima Ruševa za potporu u organizaciji priredbe, a utakmicu su pratili kinološki suci Zdravko Kolovrat iz Starog Petrovog Sela i Dalibor Pešutić iz Lužana.

-Psi u pokazali dobru prolaznost i to veću od 50 posto što pokazuje da je stanje kinologije na ovim prostorima više nego zadovoljavajuće- istakao je internacionalni sudac Dalibor Pešuti.

Više iz kategorije