Požežanin Ivica Pejaković promaknuće predsjednice Kolinde Grabar Kitarović u čin brigadira proslavio sa suradnicima i prijateljima uz tamburaše „Srce bećarsko“ /FOTO/

Dugogodišnji požeški časnik Hrvatske vojske Ivica Pejaković(52) nedavno je uz Dan neovisnosti naše države odlukom predsjednice RH i vrhovne zapovjednice oružanih snaga promaknut je u viši čini i to  brigadira što je najviši čin u našoj  vojci. Kako je poznato Pejaković je do sada bio pukovnik HV.

To veliko i vrijedno promaknuće Ivica je proslavio povelikim društvom u objektu „Zlatni lug“ gdje su se okupili brojni suradnici i kolege na različitim dužnostima unutar naših oružanih snaga, kao i prijatelji iz Požege i okoline.

Oni su proveli ugodnu večer u druženju i razgovoru, a za dobro raspoloženje doprinos su dali tamburaši „Srce bećarsko“ pod vodstvom Darka Rodića.

Ivica Pejaković se praktički od samog početka uključio u obranu domovine, u 63. samostalnoj bojni bio je zapovjednik voda, te 1992. godine zapovjednik satnije sa kojima je bio na gotovo svim ratištima.

Kroz dugogodišnju vojnu karijeru  bio je na  brojnim zapovjednim i stožernim dužnostima uključujući položaj zapovjednika Središta za obuku i doktrinu logistike u Požegi, tijekom kojega je bio i  zapovjednik Vojarne Požega koja nosi ime svoje legendarne 123. brigade.

Brigadir Ivica Pejaković sada je na visokoj i zahtjevnoj funkciji načelnika Odjela za logistiku Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman” Zagreb.

Za doprinos obrani domovine, te poslijeratnu aktivnost u oružanim snagama više puta je pohvaljivan,  odlikovan i nagrađivan na najvišim razinama.

Foto: D. Mirković0 Comment