Požežanin Filip Uremović debitirao za U 19 reprezentaciju Hrvatske

Autor: Jelenko Topić

Uremović FilipPOŽEGA/ZAGREB/VINKOVCI – Veliki dan bio je jučer za mladog nogometaša vinkovačke „Cibalije“ Filipa Uremovića, inače rođenog Požežanina koji je prve nogometne korake počeo u klubovima rodnog kraja prvenstveno u „Kamen Ingradu“ i veličkom „Papuku“. On je danas obrambeni igrač juniora vinkovačkog prvoligaša, a često ulazi i u prvu momčad. Nedavno mu je stiglo veliko priznanje poziv selektora Ferde Milina u državnu reprezentaciju uzrasne kategorije U 19.

U Sesvetama je odigrao  drugo poluvrijeme u prijateljskom ogledu protiv reprezentacije Katara predstavivši se u izuzetno dobrom izdanju što potvrđuje televizijski prijenos i komentar reportera sa tog susretan koji se pohvalno izrazio o cjelokupnoj igri, a posebice obrani naše momčadi koja je slavila pobjedom od 3:0.

Sastav reprezentacije je bio: Letica, Šverko (od 46′ Slunjski), Travaglia (od 82′ Bilić), Anić (od 46′ Markota), Lucić (od 74′ Muhar), Matić, Ivanušec (od 82′ Samardžić), Crnički (od 61′ Vizinger), Majić (od 74′ Matošević), Jukić (od 61′ Uremović), Andačić.

Filip Uremović je jedan od rijetkih igrača iz naših drugoligaških klubova koji se nalazi na širem popisu U 19 reprezentacije, sa njim su i mnoga znana imena iz naših klubova Dinama, Lokomotive i drugih, a tu je i nekoliko igrača iz stranih klubova kao što su bundesligaši Bayern i  Frankfurt.

Oduševljenje Filipovim nastupom nisu krili članovi njegove najuže obitelji u Požegi i Pleternici koji su bodrili njegovu debitansku igru u ovoj vrsti.

-Svima vam hvala na podrši, ovo su za mene vrhunski osjećaji i veliki ponos. Dobili smo 3-0. Ušao sam u ’60 min, bili smo svi stvarno super, dao sam sve od sebe, cijela je ekipa super i vrhunska – kratko nam je u telefonskom razgovoru rekao Filip Uremović.

Podsjetimo u zadnjih četrdesetak godina malo je igrača iz ovog kraja zaigralo u državnoj nogometnoj reprezentaciji, a među njima su Kifer iz Jakšića i Mitrović iz Lukača(danas igrač NK „Rijeke“).

/Foto: Fb/

Više iz kategorije