Požežanima na njihovu 23. „Ličku večer“ stigli prijatelji iz sedam ličkih društava /FOTOGALERIJA/

Autor: Jelenko Topić

Po 23. puta Ličko zavičajno društvo „Vila Velebita“ priredilo je u dvorani „Sara“ u Požegi tradicionalnu običajno-zabavnu priredbu „Lička večer“ koja je najveće godišnje okupljanje Ličana na širim prostorima.

Ove godine tu je bilo više od 300 gostiju i posjetitelja među kojima i čelnici ličkih društava iz Zagreba, Belišća, Siska, Bizovca, Virovitice, Slatine i Slavonskog Broda, a pohodili su ih gradonačelnik Požege Darko Puljašić sa zamjenicima, gradonačelnik Gospića Karlo Starčević, načelnik općine Velika Vlado Boban, saborski zastupnik Pero Ćosić,  gospodarstvenici iz starog kraja, kao i izaslanstvo Ličko-senjske županije.

Mješoviti pjevački zbor „Vile Velebita“ pod ravnanjem Antonije Jagodić izvelo je himnu i nekoliko ličkih pjesama, a pozdravne riječi uputio je prof. dr. Josip Fajdić, predsjednik Ličkog društva.

-Lika je u svima nama jer su gotovo svi naši građani povezani sa Ličanima, a sretni smo sa svojim Ličanima i ponosimo se njihovim  aktivnostima – naglasio je pozdravljajući prisutne požeški gradonačelnik Darko Puljašić.

Gradonačelnik Gospića Starčević je rekao da taj grad mijenja smjer u našoj zemlji jer je Lika ostala prazna kao i Slavonija, a u njima za sve ima mjesta.

Kroz cjelovečernji program nastupili su vrsni tamburaši „Patrioti“ iz Ličkog Osika, te ovdašnja solistica IvanaGalović, a tu je kao gost bio i dugogodišnji prijatelj požeških Ličana Stjepan Jeršerk Štef.

Organizatori su pripremili tombolu sa četrdesetak vrijednih nagrada, a posluženi su specijaliteti starog kraja, te Velebitsko pivo iz Pivovare Pazarište koje je vlasnik Karlo Starčević!

Foto: D. Mirković

Više iz kategorije