Požežani ponovo među stotinu tamburaša na “Šokačkoj rapsodiji”

Autor: Jelenko Topić

Šokačka rapsodijaPOŽEGA – Dvadesetak ponajboljih požeških tamburaša iz  tamburaških sastava i Glazbene škole ove jeseni će nastupiti na poznatom koncertu „“Šokačka rapsodija“, popularno nazvanom „100 tamburaša“, kojega dugi niz organizira Zavičajno društvo Slavonca „Šokadija“ u zagrebačkoj dvorani „Vatroslav Lisinski“. Ove godine u to se uključio Rotary klub Zagreb Maksimir zajedno sa gradom Zagrebom  i drugim klubovima rotarijanaca, pa su otvorili i poseban račun kako bi se prihod usmjerio za potporu poplavom pogođenoj Županjskoj Posavini.

-Uz požeške tamburaše, svirat će oni iz Osijeka,Siska, Karlovca, Varaždina,Slavonskog Broda, Zagreba, Kanade i drugi, zastim mješoviti zbor HKUD „Osijek 1862“, te poznati solisti Kićo,Ćiro,Šima,Škoro,Štef, te  Arsen i Gabi –ističe Martin Vuković, predsjednik „Šokadije“.

Požežani su već počeli probe i pripreme za nastup pod vodstvom prof. Saše Botičkog, a intenzivirat će ih neposredno pred koncert koji će biti 29. rujna. Nekoliko zajedničkih proba će biti u Slavonskom Brodu, a na ovom humanitarnom nastupu izvest će se najljepše pjesme Slavonije,Bačke, Dalmacije i Hrvatskog Zagorja, kao i strarogradske pjesme.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: