Požežani, Pleterničani, Kutjevčani…….zaputili se dočekati svoje Vatrene heroje u Zagrebu /FOTO/

Slavonke i Slavonci gotovo dominiraju na Trgu Bana Josipa Jelačića u Zagrebu gdje dočekuju svoje Vatrene heroje koji se vraćaju iz Rusije.

Iz Požege, Pleternice i drugih mjesta Požeško-slavonske županije veliki broj njih zaputio se dočekati reprezentativce. Neki su otputovali vlastitim prijevozom dok je grad Pleternica organizirao besplatan odlazak autobusima i to za sve one koji su s tog područja što je i najavila pleternička gradonačelnica Antonija Jozić i pozvala svoje sugrađane da se prijave kako bi dobili svoje mjesto u autobusu.

Javio nam se jedan naš čitatelj iz Pleternice i poslao nekoliko fotografija.

-Ovo se mora doživjeti, ovo samo Hrvati mogu, presretni smo svi. Jako puno Slavonki i Slavonaca, možda sam pristran, ali mislim da nas je najviše tu. Vatreni ovo zaslužuju. Nas iz Pleternice je došlo organiziranim prijevozom 120 u Zagrebu, koji je organizirala naša gradonačelnica Antonija. Svi smo kao jedno, svi puni ponosa na nacionalnom trgu čekamo naše Vatrene heroje – pun uzbuđenja kratko nam je rekao naš čitatelj iz Pleternice!

Po transparentima i zastavama vidljivo je da su i iz drugih mjesta Požeško-slavonske županije stigli na centralno događanje, Požege, Jakšića, Vidovaca, Kutjeva, kaptola i drugih mjesta. Za sve njih će to biti nezaboravni trenutci koji će im ostati u dugom pamćenju.

Podsjetimo, Hrvatska vojska sa zrakoplovima Hrvatskog ratnog zrakoplovstva dočekat će Vatrene po dolasku u Hrvatsku s avionima MIG-21. Također, trasu kojom idu Vatreni do središnjeg zagrebačkog trga pratit će i helikopter s hrvatskom zastavom u čast Vatrenih. Po dolasku u centar Zagreba, Krila Oluje preletjet će zagrebačkim nebom, a nastupit će i Klapa Hrvatske ratne mornarice “Sveti Juraj”. Kako piše net.hr, brojni navijači su gromoglasnim usklicima i razdraganim pozdravima iskazali oduševljenje kada su se na velikom ekranu postavljenom na središnjoj pozornici na Jelčićevom trgu pojavile fotografije reprezentativaca. Snimke iz zraka pokazuju šarenu sliku na Trgu gdje je čak i Ban Jelačić zaogrnut plaštom s “kockastim” uzorkom. Uz domoljubne i navijačke pjesme raspoloženje među navijačima raste iz minute u minutu, a među njima su i pojedinci u vrlo maštovitim kreacijama.

Na sigurnost paze i pripadnici interventne policije i vatrogasci, koji su raspoređeni na strateškim mjestima. Zbog velikog broja okupljenih navijača tramvajski promet središnjim zagrebačkim trgom je obustavljen.

Za prijevoz Vatrenih spremni su i otvoreni autobusi s crveno-bijelim kvadratićima, u kojima će se voziti do Trga bana Josipa Jelačića, gdje je organiziran spektakularan doček. Mažoretkinje će se posložiti u svečani špalir, a nakon što ga Vatreni prođu, ući će u otvorene autobuse koje će voziti dvije vozačice u hrvatskim dresovima.

Foto: Čitatelj

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
0 Comment