Požežani na Prvić Luci ljetuju od početka srpnja – mjesta još ima

Autor: Jelenko Topić

Odmaralište Požega u Prvić Luci, koje djeluje kao tvrtka za organizirani odmor i rekreaciju sa sjedištem u Požegi,  obavlja pripreme za ovogodišnju sezonu ljetovanja koja će početi 1. srpnja, a završiti 30. kolovoza.

Kako smo saznali dio smjena je popunjen, no još ima mjesta za ljetovanje u toj poznatoj destinaciji Požežana kroz proteklih pedesetak godina. Članice Udruge za organizirani odmor i rekreaciju Požega, a to je desetak požeških tvrtki, te umirovljenici koji imaju osobnu iskaznicu izdanu u Požegi mogu koristiti popust od 5 posto na cijenu svoga boravka.

Prema cjeniku za ovo ljeto polupansion stoji između 200 i 220 kuna po osobi ovisno u kojoj se smjeni ljetuje.

-Djeca do dvije godine ne plaćaju ništa, ali u tom slučaju nije im osiguran ležaj ni hrana, dok mališani od dvije do 12 godina imaju popust od 30 posto – kaže Manda Šop Tomljanović, koja vodi djelatnost Odmarališta dugi niz godina. 

Odmaralište Požega ima smještaj s punim pansionom u 80 soba sa 250 postelja, od toga 63 sobe su komforne  sa tušem, sanitarnim čvorom i hladnjakom, dok ostale sobe imaju zajedničke tuševe i sanitarne čvorove. Zgrada odmarališta nalazi se samo pet metara od mora. U samoj zgradi odmarališta nalazi se i ugostiteljski dio sa ponudom pića i toplih napitaka, te sladoleda. U zgradi se također nalaze dvorane za TV i stolni tenis. Plaža se nalazi odmah ispred zgrade, tu je i pješčana plaža.

Prodavaonica i ambulanta su smješteni 500 metara od odmarališta. Postoji mogućnost najma ležaljki i bicikala.

Udaljenost od kopna je nešto više od pola milje, otok Prvić u šibenskom arhipelagu spada u red otoka najbližih kopnu. Na otok se može doći trajektom iz Šibenika ili Vodica, a brod prometuje pet puta dnevno na relaciji Šibenik-Prvić-Vodice-Prvić-Šibenik.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88