Uz požešku manifestaciju “Zdravi grad” i 3.biciklijada (FOTO GALERIJA)

Autor: D.K.

POŽEGA – U organizaciji Turističke zajednice Grada Požege u parku pored Orljave održana je tradicionalna manifestacija Požega-zdravi grad. 24. godinu za redom na ovaj način se promovira zdravi život u našem gradu. Vlasnici obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava ponudili su svoje proizvode, a brojne su sportske udruge predstavile svoje aktivnosti.

U sklopu manifestacije održana je 3. biciklijada koju organiziraju članovi Udruge PUMA, a koja od ove godine nosi ime Tomislav Šedevi u spomen na strastvenog biciklista koji je lani u studenom poginuo na putu za Vukovar gdje su on i kolega biciklima krenuli odati počast žrtvama Vukovara.

– Požega ima sve predispozicije da doista bude zdravi grad. Tu je novi Rekreacijski centar, šetnica uz Orljavu, a uz nove bazene, zasigurno ćemo biti zdraviji, samo se moramo malo više pokrenuti – rekao je gradonačelnik Vedran Neferović dodajući da će i ubuduće nastaviti s ovakvim projektima.

Na biciklijadi se okupilo više od 400 sudionika svih uzrasta koji su nakon vožnje ulicama grada krenuli prema Turniću gdje je bio cilj vožnje. Tamo su, kao i dosadašnjih godina, održane sportske igre poput potezanja užeta i biciklističke alke, a za sve je sudionike biciklijade osiguran i ručak.

/Foto: D.Mirković /

Više iz kategorije