Jednom požeškom šumaru smiješi se funkcija generalnog direktora Hrvatskih šuma!?

Autor: DK

POŽEGA/ZAGREB – Kada smo mislili da je sve gotovo i da će piramida vlasti u ministarstvima i državnim tvrtkama ostati bez kadrova iz Požeštine neslužbeno saznajemo da ipak neće tako biti!

Kako je poznato proteklih dana dosadašnji gradonačelnik susjednih Našica dipl. ing. šumarstva Krešimir Žagar imenovan jer za generalnog direktora, odnosno privremenog v.d. predsjednika uprave Hrvatskih šuma u Zagrebu! No, njegov izbor se zakomplicirao, odnosno pod velikim je upitnikom pa vjerojatno od toga neće biti ništa.

On je podnio ostavku na funkciju našičkog gradonačelnika ostavivši plaću od blizu 13 tisuća kuna, te proteklog petka popodne postao direktor Hrvatskih šuma. No, u ponedjeljak, prvog radnog dana na novom poslu, stigla je vijest da će biti smijenjen. Rekli bi ljudi tipična sudbina jednog Slavonca. Zbog nesmotrenosti Ministarstva poljoprivrede i njegovih službi on napušta tu funkciju.

Zakon o sprečavanju sukoba interesa kaže da dužnosnik, pa ni gradonačelnik Našica, ne smije godinu dana nakon prestanka obnašanja dužnosti biti u upravi bilo koje tvrtke, pogotovo ne one državne.

Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa najavilo je donošenje odluke o tom slučju. Najavljeno je da će Žagaru naći drugo mjesto u Hrvatskim šumama jer ne može biti gradonačelnik. On bi, neslužbeno doznajemo, mogao postati savjetnik jer takvih u toj tvrtki ima dosta pozicioniranih nakon svakih parlamentarnih izbora!

Nakon svega toga sreća se, po svoj prilici, osmjehnula jednom požeškom šumaru jer se ta funkcija popunjava iz kvote HDZ-a, a poznato je da ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić ima sklonosti prema Slavoncima, čitaj u ovom slučaju Požežanima! Možda čovjek hoće ispraviti nepravdu prema ovom kraju koji nije dao ni jednog dužnosnika u metropoli?!

Zasada nije poznato o kojemu je požeškom šumaru riječ no jasno je da će o tomu svoju riječ dati i stranačka tijela na razini Požeško-slavonske županije. Oni će dakle predložiti šumara na tu funkciju, no još im je zadatak i naći novog upravitelja Uprave šuma Požege čiji se izbor očekuje ovih dana. Špekulira se da se radi o jednom poznatom i „jakom“ šumaru, naravno stranačkom čovjeku koji je već imao nekoliko odgovornih uloga u lokalnoj vlasti ovoga kraja. U tom slučaju on bi se preselio u metropolu.

Živi bili, pa vidjeli. Slavonci bi rekli možda se tom potezu u čast, ispeče neka životinja na ražnju, a tamburaši već štimaju žice da se to proslavi.  

 

 

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: