Požeškoj javnosti predstavljene dvije vrijedne publikacije

Autor: Požega.EU

POŽEGA – Knjige “Andrija Štampar –  DNEVNIK s putovanja 1931. – 1938″  i “Radovi Zavoda za znanstveni i umjetnički rad” predstavljene su danas u  Zavodu za znanstveni i umjetnički rad u Požegi. Publikacija “Andrija Štampar – Dnevnik s putovanja 1931-1938.” izašla je još 2008. godine no i dalje je aktualna, posebice jer se sprema englesko izdanje. Poznato je da je Andrija Štampar bio velikan 20. stoljeća koji je ostavio duboki trag u hrvatskom javnom zdravstvu, a bio je i međunarodno priznati stručnjak.

Željko Dugac, Zavod za povijest i filozofiju HAZU

-Obratiti pozornost na njegovo djelo i život nikada nije previše – naglasio je Željko Dugac iz Zavoda za povijest i filozofiju HAZU koji je dodao kako Dnevnik prikazuje Štamparev život od 1931. do 1938. godine kada je on intenzivno putovao po cijelom svijetu te vodio bilješke o svom radu na različitim javnozdravstvenim projektima ali i jednako tako o svom osobnom životu, doživljajima i odnosima s ljudima s kojima se susretao i s članovima obitelji.

Zbornik “Radovi Zavoda za znanstveni i umjetnički rad  u Požegi druga je publikacija koja je danas predstavljena požeškoj javnosti, a njoj je govorila Katarina Aladrović slovaček s Učiteljskog fakulteta u Zagrebu. Zbornik sadrži radove prikupljene na simpoziju održanom u veljači 2014. godine koji je bio posvećen jezikoslovcu Vjekoslavu Babukiću.

-Zbornik donosi 14 radova koji govore o životu i djelovanju Vjekoslava Babukića, te osvjetljavaju značaj njegove gramatike u njegovo vrijeme i danas. To su radovi koji govore o povijesti hrvatskog jezika što je iznimno važno i stoga što je hrvatski jezik danas 24 službeni europski jezik – naglasila je Katarina Aladrović Slovaček.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek