Požeškoj bolnici ne prijeti obustava isporuke lijekova jer nije među 20 ustanova koje su na “crnoj listi” veledrogerija

Autor: Jelenko Topić

Prošlog tjedna veledrogerije su zaprijetile da će od ponedjeljka 20. srpnja početi s obustavom isporuke lijekova i potrošnog materijala hrvatskim bolnicama zbog duga koji je u ovom trenutku 4,2 milijarde kuna. Dok mnoge hrvatske bolnice zbog toga mogu imati poteškoća u redovnom funkcioniranju svojih djelatnosti to na sreću u Požegi nije slučaj. Rješenje tog problema traži se nas razini Vlade, te ministarstava zdravstva i financija o čemu traju intenzivni razgovori.

Obustava isporuke lijekova dijelom  je počela, no Opća županijska bolnica Požega nije među tih 20 bolnica unatoč ogromnih ulaganja koja traju u toj zdravstvenoj instituciji. Tako u Požegi nema nikakve opasnosti od nestašice lijekova, a svi zdravstveni procesi odvijaju se bez zastoja.

Podsjetimo u objekte i opremu Opće županijske bolnice Požega traju ulaganja uiz europskih fondova u iznosu od 54 milijuna kuna. Osim toga  uloženo je i oko 5 milijuna kuna iz decentraliziranih i vlastitih sredstava u novu integriranu operacijsku dvoranu i drugu medicinsku opremu.

-Cilj tih ulaganja je podizanje standarda pružanja bolničke zdravstvene zaštite na zadovoljstvo kako pacijenata tako i liječnika specijalista i drugog medicinskog osoblja – istakao je Željko Glavić, ravnatelj Opće županijske bolnice Požega.

Pri završetku su, odnosno završena dva velika europska projekta tj. energetska obnova svih šest zgrada bolnice, te rekonstrukcija i uređenje bolničkog prostora za potrebe dnevnih bolnica i jednodnevne kirurgije.

Foto: Arhiva, pozega.eu

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88