Požega.eu

Požeško-zagrebački tamburaši Divne godine pobjednici prvog Lika festa 2023. /FOTO/

PRIJE 2 MJESECA
TEKST: Jelenko Topić
FOTO: T. Damljanović

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Požega.eu | Požeško-zagrebački tamburaši Divne godine pobjednici prvog Lika festa 2023. /FOTO/ Požega.eu | Požeško-zagrebački tamburaši Divne godine pobjednici prvog Lika festa 2023. /FOTO/

PRIJE 2 MJESECA
TEKST: Jelenko Topić
FOTO: T. Damljanović

Prvi Festival tamburaške, zabavne i pop glazbe, održan u organizaciji Ličko-senjske županije u sklopu tradicionalnog sajma Jesen u Lici na Trgu Stjepana Radića u Gospiću,  donio je 19 novih pjesama, a među izvođačima su bila i poznata estradna imena kao što su Stjepan Jeršek Štef, Ivaan Štivić, Meri Miljković, Dražen Žanko, Cure iz centra, Zvona iz Đakova. Uz domaće nastupili su i izvođači iz Bosne i Hercegovine.

Pobjednik Lika festa 2023. je sastav Divne godine iz Zagreba kojega čine uglavnom tamburaši iz požeškog kraja. Oni su izvrsno izveli skladbu Nek' pjesma dobre ljude miri koju je napisao Filip Markek. Članovi sastava su četvorica iz požeškog kraja Matko Marinović, Karlo Balenović i braća Josip i Luka Zvekić te Tomislav Mihovec iz Markuševca.

Prvo mjesto odlukom stručnog suda Lika festa osvojio je Ivan Štimac-Hans iz Šiškovaca kraj Vinkovaca, inače svirač tamošnjeg TS Baće, izvodeći skladbu autora Liko moja autora teksta i glazbe Tomislava Nemeta, te aranžmana Josipa Majstorovića i Tomislava Nemeta.

Drugo mjesto pripalo je gospićkom kantautoru Slavenu Stilinoviću za pjesmu Divna, a aranžman su napisali članovi sastava Divne godine.

Voljen Grbac, Joso Butorac i klapa Tić osvojili su treće mjesto izvodeći pjesmu Vraćam ti se rodna Liko koju su napisali Vjekoslav Kevrić(stihovi) i Robert Grubišić(glazba i aranžman).

Pobjednici su primili unikatne skulpture rad akademskog kipara Petra Dolića. Među gostima su bili Požežani  Saša Botički, umjetnički direktor Zlatnih žica Slavonije i Jelenko Topić iz kaptolačkog festivala Zlatni glas Zlatne doline koji je bio član stručnog suda.

Autori pjesama za festival su među ostalima Ivica Plivelić Iva, Željko Krznarić, Milan Savanović, Đurđa Habel, Andrija Kos, Branimir Mikić, Robert Pilepić, Dražen Žanko, Ivan Štivić, Jurica Hrenić, Darko Čuvidić, Željko Nikolin i Siniša Bogojević.

Gošća festivala je bila poznata ukrajinska umjetnica Marianna Ilkiv.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.