Požeško-slavonskoj županiji, gradovima i općinama izuzev Požegi i Čaglinu 1,12 milijuna kuna za projekte održivog razvoja lokalne zajednice

Autor: D.K.

ZAGREB – Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije ove će godine financirati 170 projekata u iznosu od 40 milijuna kuna od kojeg će iznosa gradovi i općine u Požeško-slavonskoj županiji, izuzev Požege i Čaglina, dobiti 2,129 milijuna kuna u koji je uključen iznos i Požeško-slavonskoj županji koja će dobiti 200 tisuća kuna za obnovu sanitarnih čvorova, kuhinje i blagovaonica za učenike u trima osnovnim školama.

Radi se o Programima održivog razvoja lokalne zajednice koji je nacionalna mjera za ostvarenje regionalnoga razvoja u skladu s načelima održivog razvoja i socijalne uključenosti.

Kroz program se na godišnjoj razini sufinanciraju projekti jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave razvrstanih u skupinu razvijenosti ispod 100% prosjeka Republike Hrvatske, a za koje se ocjenjuje da će poboljšati standard i kvalitetu života lokalnog stanovništva, pridonijeti znatnijem razvoju pojedinih područja i stvoriti preduvjete za održivi gospodarski i društveni razvoj.

Općina Jakšić dobiva 200 tisuća kuna za dovršetak izgradnje Dječjeg vrtića koji je u završnoj fazi izgradnje dok će 170 tisuća kuna dobiti općina Kaptol za sanaciju zidova i unutarnje uređenje Mjesnog doma u Alilovcima. Grad Kutjevo, kako je to već i jajavljivao gradonačelnik Josip Budimir, dobiva sredstva za obnovu Društvenog doma u Vetovu i to 200 tisuća kuna,a grad Pleternica 330 tisuća kuna za za Zelenu zonu za djecu i mlade. Općina Brestovac iznos koji dobiva, 200 tisuća kuna, utrošit će za adaptaciju Mjesnog doma Ivandol dok će također za adaptaciju doma u Poljanskoj dobiti i općina Velika i to 150 tisuća kuna. Gradovi Pakrac i Lipik dobivaju također sredstva koja su odobrena i to 429 tisuća kuna Pakrac za modernizaciju ulice, a Lipik 250 tisuća kuna za uređenje Trga na južnom ulazu u grad.

Svečano potpisivanje ugovora o dodjeli sredstva održat će se u Zagrebu, u srijedu 25.svibnja, kada će se svim uzvanicima obratiti ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Tomislav Tolušić.

Više iz kategorije