Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević uručio 77 ugovora o stipendiranju učenika koji su upisali prve razrede na Poljoprivredno-prehrambenoj školi Požega /FOTO/

Autor: DK

Po prvi puta Požeško-slavonska županija stipendira sve učenike koji su upisali prve razrede trogodišnjih i četverogodišnjih programa Poljoprivredno prehrambene škole. Ugovore o stipendiranju je primilo 77 učenika u nazočnosti njihovih roditelja koje im je osobno uručio požeško-slavonski župan Alojz Tomašević. Iznos stipendije je 500 kuna mjesečno za školsku godinu 2019./2020.

Od 77 učenika koji su upisali prve razrede njih 14 je iz drugih županija koji su također odlukom požeško-slavonskog župana dobili pripadajuće stipendije.

-Želja nam je bila privući što više mladih ljudi kako bi upisali upravo te programe s vjerom da će postati budući poljoprivrednici, nositelji obiteljskih gospodarstava i jamstvo da će poljoprivreda i dalje biti temelj razvoja na ovom području. Ove godine upisano je 77 učenika, a ponosan sam što njih 14 dolazi iz drugih županija jer i to je dokaz da je naša Poljoprivredno-prehrambena škola sa 130-godišnjom tradicijom očuvala i dodatno razvila kvalitetu svojih programa. Odlukom resornog ministarstva škola odnedavno nosi i naziv Centra kompetentnosti, upravo zbog tradicije, kvalitete rada profesora, ali i projekata koji su vezani za budućnost te obrazovne ustanove -naglasio je župan Alojz Tomašević prije uručenja odluke o stipendiranju.

Na svečanosti uručenja odluka, uz požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića bila je i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Sandra Sekulić i v.d. ravnateljica Poljoprivredno-prehrambene škole Marija Mršo-Raić.

Foto: D. Krstanović [FGAL id=262198]

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: