Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević upriličio prijem za polaznike 22. naraštaja Ratne škole „Ban Josip Jelačić“ /FOTO/

Autor: D.K.

Polaznici Ratne škola „Ban Josip Jelačić” koji u okviru redovnog Plana i programa izobrazbe u 2019./2020. godini na Hrvatskom vojnom učilištu „Dr. Franjo Tuđmanˮ,  provode studijsko putovanje s nastavnim posjetima u Istočnoj Slavoniji, Baranji i Srijemu posjetili su i Požeško slavonsku županiju. Prijem im je Velikoj županijskoj vijećnici upriličio požeško-slavonski župan, umirovljeni general Hrvatske vojske Alojz Tomašević koji im je uputio riječi  dobrodošlice i kratko ih upoznao s Požeško-slavonskom županijom i svim njenim značajkama. Župan Tomašević se svima zahvalio na dolasku i zamolio one polaznike koji su iz drugih država da budu naši veleposlanici ovih krajeva.

Nešto više je o Ratnoj školi „Ban Josip Jelačić” rekao brigadir Mijo Kožić, načelnik Ratne škole koji je naglasio da su u posjet Požeško-slavonsku došli polaznici najviše vojno-civilne obrazovne institucije u Republici Hrvatskoj koja obrazuje visoke časnike oružanih snaga kao i druge državne dužnosnike da budu školovani i prepoznati kao budući strateški nacionalno-sigurnosni vođe.

U tijeku je školovanje 22. naraštaja Ratne škole, koji pohađa 18 polaznika od kojih je trinaest polaznika iz Republike Hrvatske, deset polaznika su visoki časnici iz Oružanih snaga RH, jedan polaznik iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova – pomoćnik ministra, Ravnateljstva policije MUP-a RH i Hrvatske vatrogasne zajednice, te pripadnici Oružanih snaga stranih zemalja za obnašanje najviših vojnih i civilno-vojnih dužnosti, dva polaznika iz Bosne i Hercegovine te po jedan polaznik iz Sjeverne Makedonije, Crne Gore i Slovenije.

Nakon posjeta županiji polaznici Ratne škole posjetit će Vojarnu 123. brigade te gospodarske i kulturne znamenitosti u gradu Požegi. Posjetit će i spomen obilježja koja su podignuta u čast hrvatskim braniteljima u Požeštini, Pakracu i Lipiku.

Foto: D. Krstanović

       

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek