Požeško-slavonski vatrogasci na stručnom osposobljavanju u Austriji

Autor: D.K.

POŽEGA / TELFS (AUSTRIJA) – Dokazana suradnja vatrogasaca Hrvatske i austrijskog Tirola rezultirala je još jednim uspješnim projektom koji je realiziran u Zemaljskoj vatrogasnoj školi u Telfsu. Naime, prihvaćena je ideja iz Tirola da požeško-slavonski vatrogasni zapovjednici imaju priliku pohađati tamošnju vatrogasnu školu koju pohađaju vatrogasci iz cijeloga Tirola, što ima za cilj razmjenu iskustva u radu.

Osposobljavanje za vatrogasne zapovjednike realizirano od 12. do 16. listopada na kojem su najzastupljeniji sudionici obuke, njih 11, bili zapovjednici iz Požeško-slavonske županije. Ispred Vatrogasne zajednice Požeško-slavonske županije na osposobljavanju su bili zapovjednici DVD-a Čaglin, Kutjevo, Kaptol, Velika, Pleternica, Jakšić, Požega, Brestovac i Lipik te zapovjednici Javnih vatrogasnih postrojbi grada Požege i Požeško-slavonske županije.

Među požeško-slavonskim vatrogascima bilo je i 6 predstavnika Vatrogasne zajednice Vukovarsko- srijemske županije te po 2 zapovjednika iz Bosne i Hercegovine (Stari Vitez) i Kosova (Kosovska Mitrovica).

Na obuci su vatrogasni zapovjednici u pet dana prošli teorijski i praktični dio osposobljavanja raznih vatrogasnih situacija poput spašavanja osoba iz dubina, ispod vozila prilikom prometne nesreće, ventiliranje prostora zahvaćenog požarom, relejna dobava vode, crpljenje vode iz otvorenih izvora i sl.

Stečeno novo iskustvo vrlo je vrijedno jer su vatrogasci tijekom petodnevne obuke mogli naučiti dosta novih stvari i već naučene usporediti s viđenim u školi. Kako doznajemo uvjeti koje vatrogasci u Tirolu imaju prilikom svog vatrogasnog školovanja su odlični. Oni nisu ograničeni u slučaju vremenskih neprilika, hladnog ili kišovitog vremena ili nedostatkom opreme, alata ili uređaja. Uz to imaju i kvalitetne predavače, uvjete i opremljenost predavaonica te samim time i kvalitetniju obuku.

Foto: M.A.

 

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot