Požeško-slavonski policijski službenici na visini zadatka: Dosljedno primjenjuju na više nadzornih punktova sve Odluke Stožera civilne zaštite /FOTO/

Autor: D.K.

Na više nadzornih policijskih punktova na ulazima odnosno izlazima iz Požeško-slavonske županije policijski službenici, unatoč hladnom vremenu popraćeno snijegom i vjetrom, dosljedno provode pri nadzoru vozila i putnika u njima Odluka o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravišta. Uz policijske punktove na ulazima odnosno izlazima iz županije vozila i putnici se kontroliraju na granicama pojedinih jedinica lokalnih samouprava, gradova i općina. Kako i na koji način policijski službenici obavljaju pripadajuće zadaće uvjerili smo se i sami, koje smo zabilježili foto objektivom.

Nikolina Janković, glasnogovornica Policijske uprave požeško-slavonske podsjetila je kako je od 23. ožujka na snagu stupila Odluka o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravišta na području RH osim na izuzev pojedinačnih slučajeva u kojima osobe koje napuštaju područje stanovanja moraju imati propusnice.  

Nikolina Janković, glasnogovornica Policijske uprave požeško-slavonske

-Jučer ujutro od 7 sati do jutros u isto vrijeme policijski službenici su na području PU požeško-slavonske kontrolirali ukupno 295 vozila i 347 osoba. Od tog broja pet osoba nije imalo propusnice za ulazak i izlazak s područja prebivališta i stalnog boravišta. Punktovi su postavljeni u suradnji  sa susjednim Policijskim upravama kako bi bilo pokriveno cijelo područje, a isto tako policijski službenici provode nadzor Odluke na više nadzornih točaka na području cijele Policijske uprave požeško-slavonske – rekla je glasnogovornica Nikolina Janković.

Što se tiče samoizolacije i primjenjivanja navedene mjere Ivana Radić, voditeljica Službe policije Policijske uprave požeško-slavonske ističe kako je 458 osoba koje moraju poštivati tu odluku.

Ivana Radić, voditeljica Službe policije Policijske uprave požeško-slavonske

-Policijski službenici su po dojavi utvrdili da je u 19 slučajeva kršena mjera samoizolacije. U posljednjih 24 sata nije bilo niti jednog utvrđenog prekršaja kršenja samoizolacije. U protekla 24 sata u 8 slučajeva su pokušale proći osobe koje su imale mjeru samoizolacije. To su bile osobe koje su ušle u RH preko granice i bile su u tranzitu do svog mjesta stanovanja – naglasila je Ivana Radić.

Sa mjerama nadzora kako zabrane napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravišta tako i poštivanja određenih samoizolacija, policijski službenici nastavljaju sve dok su odluke Stožera Civilne zaštite na snazi uz primjenjivanje i određenih sankcija za prekršitelje.  

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88