Požeško-slavonski HSS-ovci hodočastili u Mariju Bistricu (foto)

Autor: Požega.EU
MARIJA BISTRICA / POŽEGA – Na tradicionalno hodočašće u Mariju Bistricu brojni članovi i simpatizeri Hrvatske seljačke stranke, njih preko 15 tisuća, po deseti su se put zaputili u tamošnje Nacionalno Marijansko svetište među kojima je bilo i preko stotinu iz požeško-slavonskog kraja predvođeni Željkom Jakopovićem, predsjednikom HSS-a Požeško-slavonske županije. Na jednom mjestu su se okupio puk od istoka do zapada, sjevera i juga čime je posvjedočeno da je Hrvatska bez podijela kako bi trebalo i u budućnosti ostati.
Prije početka hodočasničko-euharistijskog slavlja održana je sjednica Glavnog odbora HSS-a, na kojoj je jednoglasno prihvaćen nacrt aneksa koalicijskog sporazuma s HDZ-om.
Hodočašću i euharistijskom slavlju je uz brojne vjernike hodočasnike bio nazočan i predsjednika HSS-a Branko Hrg sa svojim stranačkim vodstvom. Euharistijskom slavlju prethodila je svečana procesija u kojoj su sudjelovali brojni obučeni u narodne nošnje što je odavalo prizor raznolikosti ali i jedinstva i zajedništva hrvatskog naroda. Središnje euharistijsko slavlje predvodio je rektor Svetišta msgr. Zlatko Koren nakon kojeg su se vjernici-hodočasnici zaputili na pobožnost Križnog puta hodeći Kalvarijom vapijući i zahvaljujući molitvama i pjesmama dragom Bogu svatko za svoje potrebe.
/Foto: Ivana Ivanika/

Više iz kategorije