Požeško-slavonski HSS-ovci hodočastili u Mariju Bistricu (foto)

Autor: Požega.EU
MARIJA BISTRICA / POŽEGA – Na tradicionalno hodočašće u Mariju Bistricu brojni članovi i simpatizeri Hrvatske seljačke stranke, njih preko 15 tisuća, po deseti su se put zaputili u tamošnje Nacionalno Marijansko svetište među kojima je bilo i preko stotinu iz požeško-slavonskog kraja predvođeni Željkom Jakopovićem, predsjednikom HSS-a Požeško-slavonske županije. Na jednom mjestu su se okupio puk od istoka do zapada, sjevera i juga čime je posvjedočeno da je Hrvatska bez podijela kako bi trebalo i u budućnosti ostati.
Prije početka hodočasničko-euharistijskog slavlja održana je sjednica Glavnog odbora HSS-a, na kojoj je jednoglasno prihvaćen nacrt aneksa koalicijskog sporazuma s HDZ-om.
Hodočašću i euharistijskom slavlju je uz brojne vjernike hodočasnike bio nazočan i predsjednika HSS-a Branko Hrg sa svojim stranačkim vodstvom. Euharistijskom slavlju prethodila je svečana procesija u kojoj su sudjelovali brojni obučeni u narodne nošnje što je odavalo prizor raznolikosti ali i jedinstva i zajedništva hrvatskog naroda. Središnje euharistijsko slavlje predvodio je rektor Svetišta msgr. Zlatko Koren nakon kojeg su se vjernici-hodočasnici zaputili na pobožnost Križnog puta hodeći Kalvarijom vapijući i zahvaljujući molitvama i pjesmama dragom Bogu svatko za svoje potrebe.
/Foto: Ivana Ivanika/

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot