HDZ na državnoj i lokalnoj razini ima razloga za slavlje (foto galerija)

Autor: D.K.

POŽEGA – Prema neslužbenim rezultatima HDZ sa koalicijskim partnerima ima velikog razloga za slavlje jer su na državnoj razini, prema još neslužbenim rezultatima, osigurali pet zastupničkih mjesta u EU parlamentu osvojivši nešto manje od 42% glasova.

SDP sa svojim koalicijskim partnerima prema svemu sudeći imati će četiri zastupnika sa gotovo 30% glasova dok će po jednog zastupnika imati ORaH koji je dobio blizu 10% glasova a Savez za Hrvatsku gotovo 7%.

Premoćna pobjeda HDZ-a u Požeško-slavonskoj županiji

Za HDZ i koalicijske partnere je u Požeško-slavonskoj županiji glasalo preko 9.500 birača što je u postotnom iznosu preko 58% dok je za SDP i njihove koalicijske partnere dalo svoj glas nešto više od 4.300 birača, blizu 27%.

Savez za Hrvatsku pridobio je blizu 1.200 birača, što je gotovo 7% dok je ORaH kao nova stranka na političkoj sceni postigla solidan rezultat i imala svojih, gotovo 900 birača, cca 9,5%.

Najveselije u izbornom stožeru HDZ-a Kutjevo

Svoja zadovoljstva nisu krili posebice u Požeškom HDZ-u gdje se okupio veliki broj članova i simpatizera kojima je predsjednica Izbornog stožera Antonija Jozić uz predsjednika GO HDZ-a Antu Šolića i župana Alojza Tomaševića priopćila pobjedničke rezultate u svim gradovima i općinama.

Najviše se imao s čime pohvaliti Ante Šolić sa osvojenih 3.372 glasa za HDZ u Gradu Požegi u odnosu na SDP koji je dobio 1.953 glasa. Znakovit je i rezultat u Kutjevu gdje HDZ ima više od duple razlike glasova u odnosu na SDP.

Općeniti su bili sa izjavama u HDSSB-u i ORaH-u koji su iskazuju zadovoljstvo postignutim rezultatima dok u SDP nisu imali nikakvog komentara na rezultate uputivši nas na službenu web stranicu na kojoj su dali svoje priopćenje.

Dok su se u drugim izbornim stožerima polako razilazili u Kutjevu su bili najveseliji što je i zabilježio naš mladi foto reporter svojim objektivom. U Kutjevu je druženje nastavljeno dugo u noć.

Svi navedeni rezultati su privremeni i nisu konačni.

no images were found

 

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek