Požeško-slavonski HDZ ima razloga biti zadovoljan

Autor: DK

Gledajući izborne rezultate za Europski parlament požeško-slavonski HDZ ima itekako razloga za zadovoljstvo. Dok je na državnoj razini HDZ osvojio 22,72 posto u Požeško-slavonskoj županiji ta je najjača politička stranka “osvjetlala” obraz i osvojila 36,07 posto kojim je rezultatom na trećem mjestu. Ispred Požeško-slavonske županije samo je HDZ dobio više glasova u Virovitičko-podravskoj (42,32 posto) i Ličko-senjskoj županiji (40,59).

Nešto bolji je rezultat u Požeško-slavonskoj županiji je i po postotku izlaznost koja je druga gledajući na druge županije, U postotku je samo u gradu Zagrebu izašlo više upisanih birača (33,21 posto) dok je u Požeško-slavonskoj županiji izašlo 33,05 posto upisanih birača.

Gotovo je isti poredak ako gledamo rezultate po gradovima koji su županijska sjedišta. HDZ je u gradu Požegi je na trećem mjestu po osvojenim glasovima (31,97 posto) ispred kojeg je Virovitica sa 37,09 posto i Gospić sa 37,35 posto.

I oni gradovi koji su bili utvrda HDZ-a po postotku glasovanja pali su ispod 30 posto što bi svakako trebao biti zabrinjavajući rezultat.

Zatražili smo komentar od predsjednika požeško-slavonskog HDZ-a prof. dr. sc. Željka Glavića vezano za rezultate na izborima. Kad komentar dobijemo isti ćemo objaviti.

close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića