Požeško-slavonska županija i Grad Požega osigurali sredstva za prehranu najpotrebitije školske djece – ugovori potpisani

Autor: D.K.

Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike je odobrilo Požeško-slavonskoj županiji financiranje EU projekta „Obrok za 5 – faza VI“ u iznosu od gotovo milijun kuna koji će se provoditi u u 11 osnovnih škola s ciljem besplatne prehrane djece iz obitelji nižeg socijalnog statusa.

Ciljana skupina je oko 1.020 djece koja su definirana kao najpotrebitija prema uvjetima Poziva.

„Već šestu godinu provodimo ovaj projekt, a njime je obuhvaćeno oko tisuću djece iz obitelji nižeg socijalnog statusa. Vjerujem kako im je ovo jedan mali oblik pomoći tijekom školovanja njihove djece.“ – rekla je županica Antonija Jozić osvrnuvši se na projekt.

Ministarstvo je Gradu Požegi odobrilo financiranje projekta „Naša školska užina – faza III“, u maksimalnom iznosu prihvatljivih troškova od 518.638,00 kuna. Projektni je prijedlog pripremila Javna ustanova Lokalna razvojna agencija Požega, prijavitelj je Grad Požega, a obuhvaća četiri osnovne škole s područja grada – OŠ Antuna Kanižlića, OŠ „Dobriša Cesarić“, OŠ Julija Kempfa i Katoličku osnovnu školu u Požegi. Njime je obuhvaćeno ukupno 516 učenika kojima će se tijekom školske godine omogućiti besplatan školski obrok i na taj način ublažiti najgore oblike dječjega siromaštva.

– Bio bih najsretniji da nam ovi ugovori nisu potrebni, da u Hrvatskoj nema djece koja su u riziku od najgorih oblika siromaštva, no dok god je tako mi ćemo učiniti sve da udovoljimo postojećim potrebama. – kazao je ministar Aladrović prilikom današnje dodjele ugovora.

Ministar Aladrović podsjetio je kako je njegovo ministarstvo u zadnjih pet godina uključeno u osiguravanje prehrane za djecu u riziku od siromaštva, tijekom kojih je sredstvima iz FEAD programa osigurano ukupno 120 milijuna kuna za više od 30.000 djece.

IZVOR: PS Županija, Grad Požega

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot