Požeško Grgurevo na Požeškoj gori: Gradonačelnik se pokazao dobrim domaćinom brojnim gostima i uzvanicima/FOTOGALERIJA/

Autor: D.K.

POŽEGA – Požeški gradonačelnik Darko Puljašić, kao pravi je domaćin, u povodu Dana grada Požege ugostio brojne uzvanike i goste u vinogradima Požeške gore.

Nastavak je tradicionalnog druženja u ugodnom ambijentu koji podsjeća na daleku slavnu prošlost kada je fra Luka Ibrišimović Sokol pobijedio s Požežanima nadmoćniju tursku vojsku predvođenu Bršljanović-agom, protjerao Turke i oslobodio od njih Slavoniju.

Kao uspomenu na tu bitku u Požegi se od davnine svake godine njeguje tradicija proslave Grgureva i održavaju svečanosti u gradu i Požeškom vinogorju.  Tih se dana mogu čuti pucanji iz mužara koji podsjećaju na taj davni događaj.

Gradonačelnik Požege Darko Puljašić, sa zamjenicima Mariom Pilonom i Ferdinandom Trohom, između ostalih su ugostili ministra turizma Garija Capellia, zatupnika u Hrvatskom saboru Franju Lucića, požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića i njegove zamjenike Željka Jakopovića i Miroslava Grozdanića, gradonačelnike i načelnike s područja Požeško-slavonske županije i dr. Bili su tu i brojni gospodarstvenici te predstavnici društvenog života našega grada.

Nastavak ugodnog druženja, koji je zasigurno bio prigoda za razmjenu poslovnih iskustava, uslijedio je u Zlatnom lugu.

/Foto: D. Mirković/

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88