Požeški vatrogasci na pokaznoj vježbi dokazali spremnost, znanje i vrhunske vještine /FOTOGALERIJA/

Autor: DK

U organizaciji Vatrogasne zajednice Grada Požege održana je pokazna vatrogasna vježba na kojoj je svoje znanje i sposobnosti pokazalo 20-ak vatrogasaca Javne vatrogasne postrojbe grada Požege, DVD-a Požega i DVD-a Gornji Emovci.

Ono što su pokazali naši vatrogasci vrijedno je svake pohvale i mnogi bi od njih puno toga mogli naučiti. Točno, naučiti od vatrogasaca ali nikako od još uvijek aktualnog zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Zdenka Mautnera koji je na vježbi pokušao dominirati ali bez pripadajuće zaštitne opreme i s neispravnim razglasnim uređajem zbog čega su u jednom dijelu mnogobrojna okupljena djeca i sugrađani bili uskraćeni s informacijama koje se vježbe provode.

Zapovjednik Mautner, velika uzdanica bivšeg gradonačelnika Vedrana Neferovića, nikako da shvati da je povlaštenim vremenima došao kraj te da zapovijedati trebaju stručni, educirani i osposobljeni ljudi s urednim dokumentima, a nikako s falsifikatima.

Sve pohvale svim “običnim” vatrogascima jer su dokazali da znaju i mogu biti na pomoći u svim ugrozama i potrebama.

Uz predstavnike Državne uprave za zaštitu i spašavanje Policijske uprave Požeško-slavonske na vježbi je aktivno sudjelovala i ekipa Zavoda za hitnu medicinu Požeško-slavonske županije koja je također dokazala vrhunsku stručnost i profesionalnost.

Foto: D. Mirković

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Komentiraj: