Požeški Trenkovi panduri treću godinu za redom u posjetu Međugorju i Tomislavgradu (foto)

Autor: Požega Portal

17POŽEGA / MEĐUGORJE / TOMISLAVGRAD – Grad Požegu, koja ima bogatu i slavnu povijest, u najboljem svjetlu prezentiraju  požeški “Trenkovi panduri” kako u EU zemljama tako i u susjednoj Bosni i Hercegovini gdje su ovih dana boravili. Treći puta su potvrdili prijateljstvo sa kolegama koji čuvaju i njeguju povijest svoga kraja koji drže do tradicije i svih vrijednosti kako sve to ne bi palo u zaborav.

Gostovanjem u uzvratnom posjetu Hajdučkoj družini Mijata Tomića u Tomislavgradu utvrđeni su samo još jači temelji dobre suradnje i prijateljstva koja se njeguju i održavaju duži niz godina u čemu ide prilog činjenica da osam godina za redom “hajduci” iz Tomislavgrada uveličavaju mimohod povijesnih postrojbi povodom Dana grada Požege.

Na proputovanju kroz Bosnu i Hercegovinu požeški su Trenkovi panduri posjetili svetište sv. Ive u Podmilačju kod Jajca i slapove Plive.

-Boravak u Tomislavgradu bio je ugodan i raznolik. Poslijepodnevno vrijeme je iskorišteno za sportska natjecanja u odbojci i boćanju. Domaćini su nas proveli „Parkom prirode Blidinje“ gdje smo razgledavali Blidinjsko jezero i nekropolu sa stećcima Dugo polje. Boravili smo i u Hajdučkoj Republici Mijata Tomića koja ima svoj “Ustav, zakone, putovnicu ali i svoj novac” a centar te Republike je Motel “Hajdučke vrleti” nadaleko poznato odmorište za brojne putnike namjernike koji prolaze tim krajem – rekao je predsjednik požeških Trenkovih pandura Vladimir Potnar.

Budući da su bili nadomak svjetski poznatog vjerskog središta, Međugorja, bila je prigoda za sve pandure da se duhovno okrijepe na misnom slavlju u crkvi sv. Jakova nakon kojeg su se zaputili, u molitvi Križnog puta, na brdo Križevac a poslije toga i na brdo ukazanja Majke Božje na Podbrdu.

/Foto: Trenkovi panduri/

no images were found

 

 

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: