Požeški templari slave prvi jubilej

Autor: Jelenko Topić

templariPOŽEGA –  Hrvatski Viteški Red Templara O.S.M.T.H. – Veliki priorat proslaviti će ove godine svoj jubilej – 5.godišnjicu osnivanja Požeškog templarskog priorata.

-Središnja svečanost je u petak 25.travnja s početkom u 17,00 sati u Vili Stanišić gdje će se održati Međunarodna templarska Konferencija s učešćem templarskih delegacija iz više europskih država. Sutradan u subotu 26.travnja pristigla templarska izaslanstva službeno će kao ekumenski događaj, zajedno i organizirano nazočiti Sv.misi u požeškoj Katedralnoj crkvi Sv. Terezije Avilske u 18,30 sati –ističe veliki prior Vinko Lisec.

Streličarski turnir je ove godine grad kao pokrovitelj stopirao zbog razloga štednje, za sada je izvjesno da će templarska izaslanstva u subotu od 9,15 sati, proći u svečanom mimohodu od objekta priorata, pješačkom zonom do Gradske kuće gdje će ih u Gradskoj vijećnici primiti gradonačelnik, te će se istim putem vratiti do objekta priorata.

Ovaj jubilej bit će nova promocija Grada Požege kao već poznate i priznate europske templarske destinacije, za širi puk i sve građane naše zemlje ili isto tako to je kvalitetna promidžba i za Hrvatski Viteški Red Templara – kao najstariju kršćansku tradiciju u Republici Hrvatskoj!

Komentiraj: