Požeški tamburaški orkestar: Koncert „Božić dolazi, s najljepšim pjesmama“

Autor: Požega Portal

POŽEGA – Nakon godinu i pol, Požeški tamburaški orkestar pod vodstvom Tomislava Galića održat će koncert s nazivom „Božić dolazi, s najljepšim pjesama“. Blagdanskom ugođaju  u kazališnoj dvorani u petak, 16. prosinca pridonijet će božićnim, ali i drugim klasičnim i popularnim repertoarom, od Mozarta, Ivana Zajca do Paula McCartneya i Leonarda Cohena.

-Pokušali smo spojiti božićni ugođaj i ono što tambura može odsvirati. Dodali smo i nešto uz godišnjice – Zajca „U boj, u boj“,  obzirom na 450  godina od Sigetske bitke,   „Yesterday“ Paula McCartneya , skladbu koju je BBC proglasio pjesmom 20. stoljeća, a izdana je prije pola stoljeća, “Hallelujah” koju je napisao nedavno preminuli kantautor i književnik Leonard Cohen, a tu su božićne pjesme koje se pjevaju ne samo u Hrvatskoj, već i u Americi, Španjolskoj i drugim zemljama – saznajemo od voditelja i dirigenta orkestra Tomislava Galića, mag. tambure. Tambura će i ovaj put pokazati što sve može izvesti, pa će tu prvi put biti Tequilla Chuk Ria u aranžmanu Tomislava Galića. Nastupit će i solisti Zdravko Knežević, Leonardo Matijević i vokalna skupina Contesse iz Pakraca.

Požeški tamburaški orkestar ojačan je povratkom članova, nakon godina u kojima su ostvarili zavidne glazbene karijere i završili školovanje. Među njima su npr. članovi „Bisernice“ i „Posegane“, ali i mlađi od kojih se očekuje slično.

Tradicionalne božićne skladbe Požeški tamburaški orkestar izvest će po četvrti put za redom na polnoćki u crkvi sv. Leopolda Mandića, gdje inače sviraju i za blagdane ove požeške župe.

Koncert u Gradskom kazalištu održat će se početkom u 19,30 sati, a ulaz je slobodan.

Tekst i foto: Branka Starčević Tesari

Komentiraj: