Požeški sportski savez pred blokadom zbog poreznog duga

Autor: Požega.EU

POŽEGA – Na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik i tajnik Požeškog sportskog saveza, Nino Abramović i Željko Mitrović, izrazili su veliku zabrinutost zbog novonastale situacije i moguće blokade računa zbog neplaćenih poreza koje su bili dužni plaćati pri isplatama određenih naknada i nagrada misleći da je kao takva isplata neoporeziva. Radi se o obračunu Porezne uprave koja je naložila plaćanje nešto manje od 55 tisuća kuna koji iznos je potrebno platiti jer istječe valutni rok za nekoliko dana.

Vezano zbog nastalog problema ali i svih drugih aktivnosti koje provode i druge nadležne institucije, policija, DORH, razne inspekcije, tajnik Požeškog sportskog saveza izravno proziva i drži odgovornim bivšeg predsjednika Krešimira Pavelića koji je, prema Mitrovićevim riječima i pokrenuo “lavinu” nadzora i tužbi. Kaznena prijava koja je podnesena protiv Željka Mitrovića odbijena je od strane DORH-a zbog čega je Mitorović bio na brojnim ispitivanjima i davanjima raznih iskaza.

Što se tiče plaćanja ili bolje rečeno ne plaćanja pripadajućih poreza najveću krivicu treba snositi Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta jer nadležni ministi nisu donijeli Pravilnik kojim bi se reguliralo kao takvo plaćanje poreza za nagrade sportašima, humanitarne svrhe, sportsku opremu, dnevnice i sl. Nije sporan nalaz Porezne uprave koja je u nadzor odradila prema tadašnjim odredbama ali se postavlja pitanje zar niti jedan od ministara nije mogao donijeti pravilnik kojim bi se reguliralo takvo plaćanje, što je naposlijetku bilo i u obvezi ministra do donese takav akt, još u 2006. godini. Takve neoporezive isplate regulirane su tek u ožujku ove godine. takav način rada je poznat 23 godine što nije bilo sporno kroz sve te godine. Da su takve isplate vršene od ožujka ove godine pa nadalje Požeški sportski svavez ne bi bio u prekršaju i imao dugovanje na osnovu neplaćenih poreza.

Željko Mitrović, tajnik Požeškog sportskog saveza

-Ne bi ulagali u novu opremu i humanitarne svrhe da smo znali da ćemo morati platiti porez na takav dohodak. Požeški sportski savez nema sada tolika sredstva da to može platiti. To će sport platiti na ovaj ili onaj način zbog čega će biti uskraćena neka gostovanja i odlazak na natjecanja –  naglašava Željko Mitrović.

U cijeli ovaj slučaj uključen je i aktualni predsjednik Požeškog sportskog saveza Nino Abramović koji je razgovarao sa odgovornima u Poreznoj upravi i pravnim stručnjacima. Trenutna situacija ne ide u prilog sportašima jer je tada bio takav zakon koji se morao primjenjivati a tko je u konačnici krivac za nezakoniti obračun prema svemu sudeći ostat će otvoreno pitanje.

Nino Abramović, predsjednik Požeškog sportskog saveza

-Moramo naći rješenje kako to platiti. Moramo proći kroz skupštinu, staviti u proračun za sljedeću godinu i to tražiti kao proračunska sredstva ili naći nekakav treći način. Toliko vlastitih sredstava nemamo – naglašava predsjednik Požeškog sportskog saveza Nino Abramović.

Što se tiče odnosa između aktualnog tajnika Požeškog sportskog saveza Željka Mitrovića i nekadašnjeg predsjednika Krešimira Pavelića Mitrović poručuje Paveliću da mu je najpametnije da se okani sporta i uživa u svojoj zasluženoj mirovini.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot