Požeški rokeri kroz dva desetljeća – tema dokumentarca koji će se uskoro snimati

Autor: Jelenko Topić

Obrtu za video audio snimanja „Eureka video“ iz Zagreba odobrena je zaključkom gradonačelnika Darka Puljašića financijska potpora grada Požege za sufinanciranje troškova snimanja dokumentarnoga filma o požeškoj rock sceni od sedamdesetih do devedesetih godina prošloga stoljeća.

Poznato je da je grad Požega, te okolina kroz ta dva desetljeća imala bogatu i zanimljivu rock scenu koju je obilježilo više glazbenih sastava, a oni su bilježili desetke nastupa ne samo u našoj zemlji već i izvan njenih granica.

Uz rock scenu Požega je kroz te godine bila poznata po alternativnoj glazbenoj sceni, ali i ugošćivanju izvođača te vrste glazbe iz zemlje i inozemstva.

Sve će to biti obrađeno u navedenom dokumentarcu kojega će producirati „Eureka video“ kojemu je vlasnik Požežanin na radu u Zagrebu Dalibor Platenik.

Riječ je o neovisnoj video produkcijskoj kući, koja se bavi predprodukcijom, produkcijom i postprodukcijom visokokvalitetnih multimedijskih sadržaja, a iza njih je niz filmova, videofilmova i televizijskog programa.

Požeškoj publici predstavili su se početkom ove godine kada je u sklopu programa ART kina prikazan njihov zanimljiv dokumentarni film „Čovjek i drvo“ za kojega je sve odradio tj. režiju, scenarij i montažu Dalibor Platenik. On je bio dugogodišnji snimatelj Hrvatske televizije iz požeškog kraja, a zadnjih dvadesetak godina živi u Zagrebu i radi kao slobodni snimatelj što podrazumijeva obavljanje tog posla kako za domaće tako i za strane televizijske kuće.

Foto: Ilustracija, pozega.eu

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88