Požeški radio-amateri nastupili na niz natjecanja, a naglasak dali na popularizaciju kluba

Autor: Jelenko Topić

-Automatski sustav čvor na lokaciju Laze omogućava praćenje i prikaz lokacije pokretnih i   fiksnih radio-postaja u stvarnom vremenu, a koriste ga članovi kluba, kao i drugi radioamateri uključujući i susjedne zemlje. On je trenutno u kvaru i u tijeku je popravak (izmjena ispravljača te izmještanje sa tavana u PPS). Nadalje sustav povezivanja repetitora pomoću Interneta radi odlično već niz godina, a preko njega požeški kraj posjećuju postaje iz cijeloga svijeta kao napr. Iz Kanade, Amerike, Indonezije i drugih zemalja – kazao je u izvješću o radu Radio kluba Vallis Aurea iz Požege na skupštini njegov predsjednik Branku Pulić, te dodao da treba popraviti dio antenskih sustava.

Zbog nedostatka sredstava ove godine nisu bili u mogućnosti održati tečaj za radio-amatere.

U radu su dali na naglasak popularizaciju radio kluba Vallis Aurea tako da su uz svoju web stranicu na adresi www.9a1btu.hamradio.hr postavili linkove na stranice nekoliko požeških portala, a imaju profil i na facebooku. Ostvaruju odličnu suradnja sa Gorskom službom spašavanja- stanica Požega i Centrom DUSZ 112 Požega.

-Na natjecanjima na UKV opsezima radili su Vladimir Koudela, Vlasta Koudela, Ivan Maruszki Ivan Laštovica, a sudjelovali smo na prezentaciji aktivnosti u okviru službe 112 na gradskom trgu – nastavlja Pulić i ističe natjecanja na Radio festu u Osijeku, te sudjelovanje na Radio fest Zagreb i predavanja o digitalnim komunikacijama, kao i na Zimskoj školi tehnike u organizaciji Županijske i gradske zajednice tehničke kulture.

Planom rada za ovu godinu predviđa se sudjelovanje na pet natjecanja, provođenje tečaja za radio-amatere operatore za oko 20 kandidata, prije svega mladeži uz osposobljavanje za rad u natjecanjima, zatim sudjelovanje na smotrama tehničkog stvaralaštva u smislu promocije znanosti i tehnike, primjena znanstveno-tehničke inovacije postavljanjem digitalnog repetitora, te istraživanje okolnosti radio-prostiranja u tim uvjetima.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88