Požeški povrtlari i voćari nakon zatvaranja tržnica mogu voće i povrće prodati slatinskoj Marinadi

Autor: Jelenko Topić

Odluka Stožera civilne zaštite RH o zatvaranju tržnica, kao dio borbe protiv zaraze koronavirusom,  zatekla je brojne povrtlare i voćare požeškog kraja koji sada jednostavno nemaju gdje prodati svoje proizvode. Razloga za zabrinutost je mnogo tim više što na požeškom području nema hladnjače i drugih kapaciteta za uskladištenje ili čuvanje voća i povrća na duže vremensko razdoblje. Stoga je za njih dobra vijest stigla iz susjedne Slatine.

Tamošnja tvrtka Marinada, koja je vodeća u djelatnostima proizvodnje, prerade, otkupa i prodaje svježeg i prerađenoga voća i povrća, objavila je da je spremna preuzeti i na tržište isporučiti proizvode hrvatskih poljoprivrednih proizvođača.  

-Spremni smo reagirati na način da otkupimo voće i povrće od poljoprivrednih proizvođača, bili oni naši kooperanti ili ne, standardiziramo proizvod koliko je to moguće i isporučimo na tržište- poručuju iz Marinade. U dogovoru s Konzumom i drugim kupcima, njihov prodajni asortiman prilagodit će se robama koje će se kroz ovu mjeru otkupiti.

Kako smo saznali Marinada ima otkupna mjesta u Donjem Miholjcu, Varaždinu, Opuzenu i Lozanu pokraj Virovitice. Evo telefona dvije lokacije u Slavoniji:  

Otkupni centar Donji Miholjac kontakt: 099 493 15 33 i Lozan 091 666 2005. Ovisno o količinama voća i povrća ove lokacije nisu suviše udaljene od proizvođača požeškog kraja tako da postoje mogućnosti transporta koji neće zahtijevati velike troškove.

Ovim potezom tvrtka želi uspostaviti suradnju sa svim poljoprivrednim proizvođačima diljem Hrvatske, koji zbog predmetne odluke neće moći svoje poljoprivredne proizvode plasirati na tržište kroz dosadašnje kanale prodaje, poručuju.

U trenutnoj situaciji nužno je voditi brigu o sigurnoj i dostatnoj opskrbi stanovništva, što tvrtka koja je i inače važna karika u lancu opskrbe tržišta voćem i povrćem i čini, ističe se u priopćenju.

Za sve dodatne informacije poljoprivrednim proizvođačima na raspolaganju stoje djelatnici Marinade, a ostale informacije možete pronaći na web stranici ove tvrtke www.marinada.hr.  

Foto: Arhiva, pozega.eu

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: