Požeški novinar Jelenko Topić primio priznanje za najbolje medijsko praćenje festivala u Pitomači

Autor: DK

 

PITOMAČA/POŽEGA – Uz izvođenje 20 novih tamburaških pjesama na prvoj večeri 23. Festivala“Pjesme Podravine i Podravlja“ u Pitomači proglašena je najizvođenija pjesma za prošlogodišnjeg festivala prema podacima ZAMP-a pa će njenim autorima i izvođačima pripasti nagrada. To je skladba „Kao ringišpil“ za koju je tekst i glazbu napisao Vjekoslav Filipović, te aranžman Dario Hleb i Željko Nikolin.

Zaslužena nagrada novinaru za najbolje praćenje festivala „Pjesme Podravine i Podravlja“ u Pitomači za 2014. godinu dodijeljena je Jelenku Topiću iz Požege, suradniku portala pozega.eu i vecernji.hr te uredniku i voditelju popularne emisije TV Superton na Poljoprivrednoj televiziji Požega. On je vrsni poznavalac tamburaške glazbe i više od 30 godina prati festivale, te estradna imena na toj sceni.

Među izvođačima popularnih pjesama posjetitelji su najtoplije primili nastup Stjepana Jeršeka Štefa, Žige, Razbijača čaša, Cecilije sa tamburašima Garavi, Darka Domijana, Renate Kos sa Podravskim mužikašima, Sitnog veza, Jerrija Grchevicha  sa Tamburgerima, Rajka Suhadolčana, Garavuša, Kajdi i drugih.

Kutjevčanke su se predstavile novom pjesmom pod nazivom “Sve što sija” za koju je glazbu napisao naš poznati autor Krešimir Stipa Bogutovac, a tekst sin mu Hrvoje!

Novi nosač zvuka  predstavio je Mirko Švenda Žiga pod nazivom „Obiteljski album“, a donosi prepjeve poznatih pjesama o precima, rođacima i  djeci.

/Foto: Domagoj Pavić/

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: