Požeški nogometaš Filip Uremović izuzetno uspješan u ruskom Rubinu, a smiješi mu se novi iskorak u karijeri

Autor: D.K.

Filip Uremović, ime je koje se premalo spominje u hrvatskim sportskim medijima. 22-godišnji stoper daleko je najbolji pojedinac ove sezone u dresu Rubina iz Kazana, a trenutno kotira kao jedan on najboljih stopera ruske lige.

Za mladog stopera već je interes pokazao njemački Hoffenheim, te je pitanje vremena kada će Uremović napraviti korak naprijed u svojoj igračkoj karijeri.

Forma 22-godišnjaka dobra vijest je i za izbornika Zlatka Dalića, jer reprezentacija u posljednje vrijeme ima manje probleme na toj poziciji, a svakako vrijedi spomenuti i kako Uremoviću nije strano odigrati rolu desnog beka, pozicija koja Daliću zadaje najviše problema.

Ovo su o mladom nogometašu porijeklom iz Požege objavili na stranici Prve hrvatske nogometne lige. Ne bez razloga.

Njegove kvalitete prepoznali su stručnjaci Rubina iz Kazana, prije toga Filip se  dokazao se na nogometnim terenima u Hrvatskoj, ali i slovenskom prvaku Olimpiji.

Nogometne početke i dokazivanje počeo je na požeškim i veličkim nogometnim terenima nakon čega je potpisao ugovor s vinkovačkom Cibalijom. Iz Cibalije prelazi u Dinamo što je bio njegov dječački san, te prije Rusije u Olimpiju.

Od 2016. do 2018. igrao je za državnu reprezentaciju kategorija U19, te nakon toga u kategoriji U21 selektora Nenada Gračana.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek