Požeški motoristi hodočastili u Šurkovac: “Hodočasnici su bili oduševljeni našim dolaskom”

ŠURKOVAC (BIH)/ POŽEGA – 12-orica članova požeškog moto klub Independent Čopor jučer su po drugi puta ove godine hodočastili u župu Presvetoga Srca Isusova u Šurkovcu, naselje u blizini Prijedora. Na put su krenuli u jutarnjim satima te su uz dobro vrijeme i nekoliko stajanja na odredište stigli malo prije početka svete mise u 11 sati.

– Osobno nas je primio fra Ivo Pavić i novinari koji rade za crkvu u Šurkovcu te Marina Valenta, voditeljica hodočasnika iz Požege. Nakon svete mise koja je počela molitvom ozdravljenja, na stadionu u blizini crkve nazočili smo obredu polaganja ruku koje se još naziva počivanje u Duhu svetom. Uslijedilo je zajedničko fotografiranje sa fra Ivom i ostalim hodočasnicima – kažu nam članovi moto kluba Independent Čopor.

Dolazak Požežana na hodočašće motorima oduševio je brojne druge hodočasnike te su ih pozdravljali i fotografirali. Fra Ivo Pavić župnikom župe Šurkovac imenovan je 2009. godine. U toj su župi oduvijek župnici bili franjevci Bosne Srebrene koja je kroz povijest proživljavala ratove, progone i povratke,a crkve su više puta bile rušene i obnavljane. Crkvu u Šurkovcu srpska je vojska minirala 1993. godine i do 2009. ruševina je u potpunosti zarasla u korov. Nova je crkva izgrađena u roku dvije godine, zahvaljujući donacijama vjernika i hodočasnika iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Njemačke i Italije te Općine koja je osigurala potrebnu infrastrukturu.

Požeški motoristi na povratku iz Šurkovca obišli su Novi Grad(bivši Bosanski Novi), Bosansku Kostajnicu, Hrvatsku Kostajnicu, Hrvatsku Dubicu i Jasenovac,a u Požegu su, puni dojmova, stigli u večernjim satima.

Foto: MK Independent Čopor

0 Comment