Požeški lovci spremni za prihvat najboljih strijelaca iz cijele zemlje

Autor: Jelenko Topić

Lovački savez Požeško-slavonske županije bit će i ove godine na poznatom strelištu u Bzenici pokraj Pleternice u rujnu domaćin Državnog prvenstva u lovnom streljaštvu. Nakon godine dana stanke zbog pandemije korona virusa 26. državno prvenstvo i 16. revijalno natjecanje održat će se od petka 10. do zaključno s nedjeljom 12. rujna. Natjecanje se održava na otvorenom prostoru i to u skladu s propisanim epidemiološkim mjerama.

Lovci požeškog kraja već se nekoliko mjeseci intenzivno pripremaju za ovo natjecanje jer im je namjera i ove godine postići visoku razinu organizacije, a kako je poznato Lovački savez Požeško-slavonske županije već je u nekoliko navrata proglašen najboljim organizatorom takvih priredbi na razini Hrvatskog lovačkog saveza. Objekti su uređeni, kao i samo strelište za provođenje svih natjecanja u skladu Pravilnikom o lovnom streljaštvu.

Ovogodišnje državno prvenstvo  Hrvatskog lovačkog saveza u lovnom streljaštvu okupit će oko 200 sudionika što uključuje najbolje lovce strijelce iz 21 županije i grada Zagreba, te strijelce u revijalnom dijelu. Natjecanje će se održati u svim disciplinama lovnog streljaštva nakon čega ćemo saznati i nove prvake u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji, te dodijeliti nagrade.

-Potpuno smo spremni za natjecanje, kojemu smo domaćin dugi niz godina, očekujemo sudionike otvorena srca sa željom da borbe bude korektne i da postignu što bolje rezultate – istakao nam je Branko Bertelović, predsjednik Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije koje je na svome strelištu domaćin natjecanja. Dodaje da su sva borilišta spremna, a na svako od njih je dovedena pitka voda.

Prvoga dana(petak) je službeni trening, u subotu slijedi svečano otvaranje prvenstva i revijalnog natjecanja, te sama natjecanja po pojedinim disciplinama koja se nastavljaju zadnjeg dana u nedjelju 12. rujna. Na kraju će se proglasiti pobjednici, te dodijeliti pehari i medalje.

Domaćini su pripremili niz sadržaja za sudionike uključujući cjelovečernje druženje uz slavonske tamburaše.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek