Požeški Ličanin Branimir Mikić nakon više slavonskih napisao pjesmu o Hercegovini

Autor: D.K.

PJESMU NA FESTIVALU „MELODIJE MOSTARA 2018.“ IZVODI SASTAV „DUKATI“ IZ ŠIROKOG BRIJEGA

POŽEGA/GOSPIĆ/MOSTAR  – Na 24. izdanju tradicionalnog mostarskog festivala koji će se danas održati velikoj dvorani Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače, nastupit će izvođači iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Njemačke i Švicarske. Osim nastupa izvođača u konkurenciji za Grand Prix i druge festivalske nagrade, nastupit će i nekoliko izvođača u programu “Biseri Melodija Mostara”. Riječ je o pjesmama koje su izvedene na dosadašnjim izdanjima ovog festivala.

Hercegovačka pjevačka zvijezda Mate Bulić nastupit će s pjesmom “Da nije Mostara”, koju je izveo na ovom festivalu 1998., a Tiho Orlić ponovno će nakon 18 godina zapjevati hit “Daleko je”.  U programu “Biseri Melodija Mostara” nastupit će brojni renomirani izvođači, među kojima je i popularni Marko Perković Thompson.

Nastupit će i Meri Cetinić s pjesmom “Moje je srce od stakla”, koju je otpjevala 1996. godine, Siniša Vuco sa skladbom “Mostaru s ljubavlju” iz 1998. te klapa Hrvoje s pjesmom “Moj sretni zavičaj”, Paula Jusić sa skladbom “Noć bez svitanja”, koju je izvela prije pet godina, i etnoskupina Čuvarice iz Rame s pjesmom “Divojka”, a ta skupina čest je gost na Ramskom silu u požeškom kraju.

U konkurenciji za festivalske nagrade nastupit će Splićanin Neno Papić, Dubrovčanin Niko Bete, Istranin Diego Zuliani, Slovenac Roko Bazika, dr. Goran Škerlep iz Njemačke, Zvone Medak, Slobodan Mišević, Pero Križanović, Antonio Čarapina, Frane Vukdelija iz Švicarske, bend Kiše jesenje iz Tomislavgrada, širokobriješki tamburaški sastav Dukati, etnoskupina Čuvarice iz Rame (s pjesmom “Sazrilo je grožđe”) i Djevojke s Cetine.

Tekst za pjesmu sastava Dukati napisao je požeški inženjer šumarstva Branimir Mikić koji već dugi niz godina živi u Lici radeći u Hrvatskim šumama u Gospiću. On je napisao nekoliko slavonskih skladbi koje su uglazbljene i snimljene, a ovo mu je prva pjesma koja ide izvan granica naše države.

HERCEGOVINO ŠTA SE S TOBOM ZBILO

 Tiho teče Neretva, bistra voda ‘ladna

Običaji davni, tu časne ljude krase,

Na stini i drači, ali nikad jadna

Od postanka svita, nisu dali na se.

 

Hercegovino, šta se s tobom zbilo

Ostala si sama, k’a mati bez dice,

Samo znaj bez tebe, ni meni nije lako

Još te noću sanjam, prestat’ nisam plak’o.

 

Kuću škija ‘ranila, maslina i nar

Suva smokva sladila i od vina med,

Lavanda opijala, k’o mirisni dar

Pod murvom se šija, čekala na red.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88