Požeški Ličani na svoj Adventski koncert ovog  petka dovode sve poznatiju žensku pjevačku  skupinu „Đakovčanke“

Autor: Jelenko Topić

Ličko zavičajno društvo „Vila Velebita iz Požege i ove godine daruje svome gradu tradicionalni Advenstki koncert koji će se održati u petak 13. ovog mjeseca u dvorani Gradskog kazališta s početkom u 19 sati.

Nastupit će mješoviti pjevački zbor „Vile Velebita“ sa svojim solistima, a voditelj zbora je prof. Antonija Jagodić, zatim Komorni tamburaški orkestar Glazbene škole Požega pod vodstvom prof. Valentina Petranovića, a gošće koncerta su članice dobro poznatog ženskog vokalnog sastava „Đakovčanke“ iz Đakova.

Još 2014. godine za Croatia Records „Đakovčanke“ su objavile i javnosti predstavile osebujnu i zanimljivu obradu Thompsonovog hita “Samo je ljubav tajna dvaju svjetova”, godinu dana kasnije objavljuju pjesmu “Povratak”, a 2016. godine novi singl “Mamin sin”. Ovo su samo neke u nizu pjesama koje se nalaze na albumu “Teci Slavonijo moja”. 14 pjesama i četiri bonusa donose Slavoniju na dlanu, obrade tradicionalnih pjesama koje su obilježile povijest bogate Slavonije, ali i cijele naše regije. Osim lokal patriotskih obrada, tu su i pjesme bosanskog kraja (“Sejdefu majka buđaše”), Makedonije (“Jovano, Jovanke”), Istre i Dalmacije (“Daleko je…tarantella”, “More moje”), Međimurja (“Regica”) i drugih krajeva. Stoga, nisu samo Đakovčanke predstavila Slavoniju na dlanu, nego su u slavonsku interpretaciju unijele bogati duh tradicije puno šireg područja.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: