Požeški kraj prelazi na bolji signal na svojim TV prijemnicima 29. listopada od ponoći

Autor: Jelenko Topić

Prelazak na novi DVB-T2 sustav odašiljanja televizijskog programa u našoj zemlji počinje 27. listopada, a završava 12. studenoga i odvijat će se po digitalnim regijama.

Prvi će na novi sustav prijeći građani u digitalnim regijama D1 (Osječko-baranjska, Vukovarsko-srijemska i dio Brodsko-posavske županije) i D6 (dio Karlovačke i dio Ličko-senjske županije) i to u ponoć 27. listopada. Dva dana kasnije, 29. listopada, također u ponoć, na DVB-T2 sustav prelazi regija D2 koja obuhvaća dio Bjelovarsko-bilogorske, Virovitičko-podravsku, Požeško-slavonsku i dio Brodsko-posavske županije.

Prelazak na DVB-T2 sustav omogućit će gledateljima HD sliku sa visokom razlučivosti  za sve zemaljske TV programe. Ona ima četiri puta veću razlučivost od standardne televizijske slike. Zbog toga su svi sadržaji koji se emitiraju u HD signalu oštriji, boje su življe i slika je značajno kvalitetnija. 

DVB-T2 signal je jači i otporniji na smetnje, a omogućit će i korištenje HbbTV platforme koja  televizijskim kućama omogućuje da gledateljima ponude interaktivnost i nove sadržaje u sklopu postojećeg TV zemaljskog programa.

Foto: Ilustracija

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »