Požeški Katastar najbolji u Hrvatskoj: “Moram istaknuti da je ovo jedan od najboljih ureda i pohvaliti pročelnika Josipa Mikšika”

Autor: DK

Ravnatelj Državne geodetske uprave Damir Šantek prilikom službenog boravka u Požegi, koji je u toj ulozi po prvi puta, iznad svega je pohvalio rad pročelnika Područnog ureda Josipa Mikšika i njegove zaposlenike koji predano, odgovorno i stručno obavljaju poslove kojim su se odgovornim radom stavili na sami vrh ljestvice u odnosu na druge urede u Hrvatskoj.

-Obišao sam sve urede i razgovarao sa svim djelatnicima ovdje u Požegi. Moram istaknuti da je ovo jedan od najboljih ureda u državi, a ujedno i pohvaliti pročelnika Josipa Mikšika. Država gedetska uprava je ovdje prije osam godina uložila dosta sredstava, izgradila i uredila samu zgradu, a ljudi koji rade u Požegi pokazali su veliku odgovornost – rekao je Damir Šantek, ravnatelj Državne geodetske uprave

Još jedan od razloga posjete ravnatelja Državne geodetske uprave je taj što je napravljen jedan veliki iskorak, slobodno se može reći u odnosu na sva druga državna tijela.

-Vi znate da geodeti uvijek nešto na terenu mjere već dvjesto godina i da onda kada izmjere dođu u ured nešto crtaju i pišu na papirima. Mi smo upravo to od 1.rujna izbacili iz uporabe. Od sada radimo sve digitalnim putem. Geodeti kada odu na teren izmjere podatke, i s našeg servisa uzmu podatke koji im trebaju jer smo im to omogućili. To novo što su izmjerili unesu kao podatke i sve digitalnim putem pošalju u katastar. Naši službenici na svojim ekranima odmah vide te podatke i odmah digitalnim putem preko e sustava mogu izdati građanima odgovarajuću potvrdu. Tim načinom mi smo prestali koristiti ogromnu papirologiju. Sve se radi digitalnim putem – pojasnio je ravnatelj Šantek dodajući kako se u pripremama uspostave tog novog sustava imalo puno posla ali i izazova što smo sve prebrodili i uskladili sa svim zakonskim propisima.

Upravo tu prezentaciju i mogućnost korištenja tog sustava predstavljena je predstavnicima privatnim geodetskim tvrtkama i njihovim ovlaštenicima. U prvoj prezentaciji pozvani su bili predstavnici geodetskih tvrtki s područja Požeško-slavonske, Brodsko-posavske i Vukovarsko-srijemske županije i to u Požegu, s razlogom jer u zgradi požeškog Katastra ima dvoranu za održavanje takvih prezentacija sa svom potrebitom opremom i mogućnosti spajanja na centralni server Državne geodetske uprave. Bit će održana još jedna prezentacija i to za predstavnike privatnih geodetskih tvrtki s područja Osječko-baranjske.

-Mi u Hrvatskoj imamo 670 geodetskih tvrtki i sve one moraju proći ovu edukaciju. Do sada smo održali tri edukacije na kojoj su bili predstavnici iz 70 tvrtki dodajući i ovih 25 koliko ih je na edukaciji u Požegi u prvoj bilo nazočno. Do Božića planiramo cijelu Hrvatsku educirati kako bi svi ovlaštenici počeli koristiti taj sustav – zaključio je Damir Šantek, ravnatelj Državne geodetske uprave.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: