POŽEŠKI IZVIĐAČI ODRŽALI BIVAK I GODIŠNJU SKUPŠTINU: Niti dosadna kiša nije spriječila boravak u prirodi /FOTOGALERIJA/

Autor: DK

Protekli vikend tridesetak članova Odreda izviđača Požega proveli su na bivaku u Eminovcima, na terenu i u društvenim prostorijama Moto kluba Independt. Izbor se pokazao dobar jer se zbog kiše veći dio programa odvijao pod velikom nadstrešicom požeških motociklista. Spavalo se na mansardi u podkrovlju. Pokazalo se da ni dosadna kiša ne može omesti izviđače u njihovom naumu.

Inače bivak je boravak u prirodi duži od dva dana, a na njemu su izviđači učili nove vještine, igrali se i pjevali. Obišli su i upoznali bližu okolicu Eminovaca. Ustajalo se ranije nakon čega je slijedilo namještanje ležaja, jutarnje higijena te dizanje zastave uz pjevanje himne. Potom doručak i pranje porcija. Dok je ručak pripremao kuhar Iva Piha uz pomoć nekolicine izviđačkih veterana zvani brđani, mlađi, poletarci i izviđači obavljali su predviđeni  program. Nakon kraćeg odmora bilo je vremena za igre i pjesmu. Prije večere spuštanje zastave i nastavak zabavnog programa do odlaska na spavanje.

blank

Boravak na bivaku izviđači su iskoristili i za održavanje godišnje skupštine. O proteklim aktivnostima i onome što će raditi u narednom periodi govorili su Branko Nedić, načelnik Odreda, Dražen Jaroš, starješina, Katarina Kalnak, voditeljica poletaraca i Ivica Podgornjak Jeremija, voditelj brđana. Rad s najmlađim poletarcima i izviđačima istaknut je i u izvještajima o radu kao najznačajniji. Gotovo svaki vikend je korišten za odlazak u prirodu, bližu i dalju okolicu Požege. Bilo je i odlazaka na akcije izviđača iz susjednih županija. Požežani su uspješno organizirali i  nekoliko regionalnih akcija. U ovoj godini Požežani će otići na morsko logorovanje u Prvič kod Šibenika kao i na bivak u Ruševo u čaglinskom kraju. Biti će i organizatori  tradicionalne Ophodnje Požeškom gorom za izviđače iz cijele Hrvatske.

blank

Recimo da je prošlo je nešto više od šest godina kako su požeški izviđači obnovili svoj rad. U tom periodu omasovili su organizaciju i postali prepoznatljivi u svom gradu i šire. Prošle godine su dobili vlastite prostorije što je bilo neophodno za sastajanje i provođenja programa koji uz aktivnosti u prirodi zahtjeva i pripreme i učenje u zatvorenom prostoru. Na skupštini su bili i gosti, izviđači iz Bjelovara, Šamca i Velike Gorice s kojima Požežani posebno surađuju.

Nakon skupštine uslijedilo je druženje, a nije izostala ni pjesma.

Foto: D. Mirković [FGAL id=255721]

close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića