Požeški izviđači očistili park Stari grad svom gradu na dar /FOTO/

Autor: D.K.

Članovi Odreda izviđača Požega već sedmu godinu za redom uoči Dana grada organiziraju radnu akciju čišćenja parka šetališta Stari grad. Ovaj posao je neprimjeren za najmlađe izviđače jer se prilikom čišćenja pronalazi niz raznovrsnih predmeta od kojih su neki i opasni. Stoga je smeće pokupilo desetak najstarijih, takozvanih brđana. Za posao su se koristile posebne štipaljke koje su izviđači kupili prije nekoliko godina za provođenje ove i sličnih aktivnosti.

Pri čiščenju najviše je bilo prikupljeno odbačenih filtera cigareta, plastičnih vrećica i boca, te razbijenog stakla i razbacanog papira. Sve je to odloženo u plastične vreće i bačeno u kontejner komunalnog otpada.

Izviđačima je ljubav prema prirodi i njena zaštia glavni moto aktivnosti. Kroz igru i pjesmu najmlađe kategorije, poletarci pčelice, uče kako živjeti u prirodi i sa prirodom. Svoj otpad i smeće nose sa sobom i primjereno odlažu. Na terenu gdje su boravili, iza njih ne ostaje ništa.

Foto: D. Mirković

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88