Požeški HGSS-ovci u jednoj od najvećih potražnih akcija na Velebitu: 81-godišnjak nestao prije 11 dana

HGSS PožegaPOŽEGA / VELIKA / VELEBIT – Nakon što su jučer osiguravali Papuk trek, orijentacijsku utrku koja je na Papuku održana u organizaciji Baraber teama iz Belišća, požeški HGSS-ovci i danas su na terenu.

Tročlana ekipa s potražnim psom otputovala je jučer na Velebit gdje sudjeluju u velikoj potražnoj akciji za nestalim 81-godišnjim Josipom Cindrićem iz Bibinja koji je nestao još 16. na području Libinja kod južnog Velebita.

Riječ je o jednoj od najvećih potražnih akcija Hrvatske gorske službe spašavanja u koju je, kako prenosi zadarski.hr, uključeno više od 20 Stanica HGSS-a s gotovo 200 članova i svim raspoloživim resursima: potražnim psima, dronovima, a tražit će se i helikopterom HRZ-a. Spašavatelji, među kojima i požeški potražni tim, su se okupili sinoć u Starigradu, Paklenica, a potraga je krenula rano jutros.

Druga ekipa požeškog HGSS-a i danas je na Papuku gdje osiguravaju tradicionalnu utrku Papučki cener i planinarski pohod na Anđinu baraku. Očekuje se da će danas na Papuku biti više od 300 sudionika ovih dvaju manifestacija, oko 200 planinara i 100 trkača.

(foto: HGSS Požega, ilustracija)

0 Comment